Tuesday, January 31, 2012

Wordless Wednesday # Putera Raja


Pagi-pagi tunjuk kat officemate pic nie..
terus menjerit melompat... =))
hehehehe

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, January 29, 2012

Saya sayang awak bila awak jadi suami saya!!

gong xi fa cai untuk si dia
selamat tahu baru cina my love =)he3x

maaf lambat wish .. baru berpeluang nak update entry
saya telah menghasbis kan cuti saya sepuasnyer di melaka...

ingat yerh my love
gaduh itu hanya lah gurauan manja bagi pasangan kekasih =)
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Perkhawinan ada lah target kita yang utama

Sabar menempuhi segala ujian dari nya..
Kita hanya perlu berusaha dan berdoa
Paras Rupa kamu di ketepikan "even kamu memang enserm di mata saya"
Keikhlasan kamu di utamakan

Lelaki yang HANDSOME adalah lelaki yang menghormati wanita
sama seperti dia menghormati ibunya.

Sayang tidak boleh di paksa. Sayang datang tanpa perlu bermohon
dan sayang akan ghaib walau sehebat mana seruan anda.

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, January 26, 2012

Hang out with my colleague "UPM"

Yien telah ditugaskan sebagai seorang pengawas untuk
peperiksaan akhir pada pukul 2 petang.
Pergi ke sana
tanpa makan tengah hari ."sangat lapar" 

Sejurus selepas peperiksaan selesai jam 4.petang,
7 orang pengawas
menuju terus ke Putrajaya untuk 'makan tengahari

Kami di beri pilihan memilih di antara Kenny Rogers @ Nando's.

So ramai di antara mereka yang memilih Nando's ..

Tapi yien tetap nak menegak kan hak selera tekak yien yang kelaparan...
"Kenny Rojers" menjadi pilihan si Pembelanja..yahooooo
yang mengecewa kan yien... dalam 7 orang tu, kenapa mesti kt yien
dier letak ayam yang paling kecikkkk "nak suh diet lah tu" hehehe


Muka-muka kenyang =))
sesat ada akasha pulak belakang yien "stressss"

Sekarang tiba
sesi karaoke . Agak mahal yien rasa karoke di sana,
1 jam RM 51.
Mujur pekerja karoke kat situ gantang aka  kacak.. "cuci mata"
Sejujur nyer mikrofon dier pun biasa jerk "tak tahu apa sebab mahal sangat"
On the way home we stopped on the KL Drift Bridge to take pictures. The photography session went awesome-ly well! They love camera =) Camera loves them too.


Malangnya
tiada seorang pun daripada kami membawa kamera,
jadi kami menggunakan samsung galaksi jerk.
kecewanye samsung galaksi tu takder flash akibat batery lemah =((

So pic nyer amat mengecewakan...

eNTRY nie di copy and di traslate dari blog kak Hani

Kenangan mengajar kita erti dewasa, tapi kali nie kenangan membuatkan yien kesedihan...
kerana kakak kecayangan saya Hani Syahida sambung belajar ke UK


Balik rumah kul 12.00

mama saya senyum tersimpul perli.. =))

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, January 24, 2012

Wordless Wednesday # M.i.G

Tampa Berkata Apa-apa
"Sumpahan Kum-Kum "

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Reunion "5 tahun yang lepas"


Semalam hari yang paling indah yien
kerana dapat berjumpa dengan kawan2 SMTKK,
Dah 5 tahun tak berjumpa.. rindu sangat kat dorang... :)

Sebab musabab yien dah lama tak jumpa dorang semua,
mereka semua anak jati N9.... Yien jer anak selangor "bola sepak selangor mengecewa kan"
Then masing2 sebuk belajar dan bekerja..
Yang pasti mereka semua belum berkhawin even umur 22 "dah tua ker?? "
hehehehhhehe


Mereka Kaki buli yien
Masing-masing bersebelahan katil,
wahhhhhh rindu gila lah kat koranggggggggggg..muaxzzz

Mereka semua panggil yien adik "manja kan"heheh
time kat asrama yien selalu bergantung pada dorng "tak pandai berdikari"

Dorang selalu mengata yien "yerlah budak bandar memang tak tahu buat apa"
arghhhhh tak suka bila kena ckp mcm tu..
berusaha untuk berdikari sendiri,alhamdulilah berjaya.."dah pandai masak nasi"hehehe'



Action bergambar jerk.. "tak naik pun"


lokasi port dickson N9 "yien datang paling awal"
lepas nie akan wat reunion lagi sekali "coz ini hanya pra reunion"

harap-harap lepas nie dapat tido 2 hari 1 malam n ramai lagi yang dapat dtg


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, January 19, 2012

Pra tonton Sumpahan Kum Kum Best

Assalamualaikum Kum Kum


Semalam punya semalam.. bertempatkan di subang parade, tanggal nyer 18 januari 2012
Yien telah di pilih oleh angah untuk menemani dia menonton Pra tonton Sumpahan Kum Kum ,
Bila yien tengok trailer Sumpahan Kum Kum memang best gilerrrrr..

Pandangan yien tentang Sumpahan Kum Kum

Cerita dia memang seram... sepanjang jalan cerita dier memang tidak membosankan,
membuatkan kita sendiri akan tertunggu-tunggu apa yang akan berlaku selepas nie
"tak dapat agak cerita dier"....

Reakreasi yien masa tengok filem nie.. sepuluh jejari yien berada di muka yien.. "takut mehhh"
then berbirat lah tangan orang sebelah yien  kena genggam tangan kuat-kuat..

Filem nie membuatkan anda terbayang-bayang bila anda keseorangan di dalam kereta,bilik dan rumah..
Wah sampai hari nie, yien takut nak pergi tandas sorang-sorang... =))

Sejujur nya kebanyakkan filem MIG yang yien tonton...
Filem Sumpahan Kum Kum memang paling terbaik dan serammmm
yien nak bagi 10/10++ rating lahhhh....

Tidak di galakkan menonton bersama pasangan kekasih "takut terpeluk" hehehe

Barisan Pelakon Sumpahan Kum Kum

Best...best... sangat best... ...
Pelakon-pelokan nya pandai memaikan peranan mereka Menjadi cerita sangat real...
Paling yien suka kat  filem nie  scene yang last sekaliiiii
Terkejut n terkeluar jantung yien.. jahattt nyer ceritaaaa..

Pelakon yang paling terbaik pada scene akhir filem nie...



P/S : Sesiapa tengok filem nie, kalau tak jeritt... yien belanja dier tiket pra-tonton MIG yang lain.. (^_^)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, January 18, 2012

Zack Zukhari Lagi !!!

Alhamdulilah pagi khamis yang indah "ingin yien ishtihar kan hari wangi semalaysia"
Sebab masa yien bangun hingga ke office bau wangi jerk..

Pagi-pagi tadi bajet nak dengar panggilan hangit..
Kecewa panggilan hangit tak boleh diteruskan lagi "tak dapat lah yien nak gelakkan orang pagi-pagi "jahat"

Ok di ringkas kan cerita nyer.... tajuk sebenar dan sebenarnyer !@#$%$
siapa kenal  blogger jiwang berunsur kan novel iaitu "Realiti Konspirasi"
entry yien Tahun Lepas (3bulan lepas) bertajuk Rupa2nyer Zack Zukhari Kawan Baik ku DULU !!

Sebelum nie, Last yien jumpa dier Form 4 "lama gila" time tu yien sekolah di teknik Kuala Klawang N9,
So ... conform lah akan merendek/mengedik kat Terminal 1 "tempat dating dengan zack zukhairi"

Sekarang baru yien terjumpa semula dengan kawan baik, " umur yien sekarang 22"
Lama sungguh tak berjumpa dengan kawan baik nie "dah 6 tahun tak berjumpa"


yerp orang muda-muda memang tak kenal zack zukhairi
Blog zack memang terbaik "cuma  sayang zack dah jarang update"

maaf yerh  nisa kay "terbuat dialong spontan" (^_^)

zack : yien jum tangkap lagi sekali...ada orang memerhati lah kat belakang
yien : ok kali nie last yerh "sebelum awek zack nampak =))

klik
klik
klik
klik
klik
klik
klik

ok baru lah boleh bukak mata besar-besar sikit =)

Motif :  Saya memang suka  sangat baca blog jiwang (^_^)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, January 15, 2012

Niat Mengahwini Kekasih, Adalah wajib..

Perbualan dari pasangan yang sedang bercinta "yien dan azri"...

yien : Awak saya nak cakap sesuatu kat awak..

azri : Apa dia,  Cakap jer lah. saya sentiasa menjadi pendengar terbaik untuk awak..

yien : Awak tahu tak, HARAM mengambil seseorang wanita sebagai kekasih
         "tak sempat habis kan ayat"

azri : Jika niat bukan untuk mengahwininya. "sambung dari kata-kata yien"

yien : eh! dah tahu ker??mana tahu nie??

azri : sebelum saya couple dengan awak, saya dah tahu..

yien :
Oh, makna nyer . awak memang dari awal niat nak mengawini saya lah??

azri : sapa tak sayang  bakal bini nie !!

yien : wah selama nie saya sorang jer lah ada niat nak memperdua kan awak!! he3x

HARAM mengambil seseorang wanita sebagai kekasih
jika niat bukan untuk mengahwininya. - Ustaz Azhar Idrus

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, January 11, 2012

Pengalaman Jaga student exam !!

Jarang update Blog kerana...
Yien bertugas di ------>Dewan besar

Dekat DB confrom lah tak leh update blog..
dah 2 minggu mengadap muka student

Masing3 muka tension  kerut seribu..
"subjek yang di ambil biologi,fizik,kimia dan matematik"
stress nyer muka dorang...

Sejujur nyer.. setiap kali subjek yang yien jaga..
mesti ada juga sesetengah student intai kiri kanan..

Then main jeling2 lah dier dgn pengawas sebaik yien nie
yien pun senyum "melembut kan hati mereka"

Nak tegur jgn meniru "mcm time belajar dulu, yien tak pernah tiru"OpsSss
So wat tak tahu lah.. lagi pun bukan dier nmpak pun jawapan orang sebelah..

Ada student (1) yang bertanya kepada yien :

Student : Dr. Soalan no3 nie , kenapa sama dengan no4???
Yien: Owhh awak cuba tanya pengajar awak tu yerh, saya ajar Fizik"bajet jer !!"
saya bukan lah Dr dan sapa-sapa

Ada student (2) Master  yang bertanya kepada yien :

Student : Kak, boleh saya dapat kan kertas jawapan lebih
Yien : Owh adik sila jawap depan belakang kertas jawapan ni yerh..
saya adik bukan lah sapa-sapa

*Kan best kalau jadi pensyarah yang sah dan benar*

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, January 8, 2012

TAK PERLU MEMPERSOAL KAN KENAPA !!??

Tiba-tiba rasa tak sedap hati, gelisah and moody
on9 pula social network..

on FB kawan unfriend kita
on Twitter kawan unfollow kita

Kita tak perlu sedih dan bertanya Kenapa boleh berlaku??
diri dah cukup perfect ker nak sedih3 nie...

sepatut nyer kita kena bertanya pada diri sendiri
  • adakah kita dah buat terbaik untuk suruhan ilahi??
  • adakah Allah sedang murka terhadap kita???
  • sudap cukup kah kita taat pada ibu bapa??
kalau ke-3 itu kita sudah lengkap.. insyallah kita juga di lindungi daripada masalah
orang/kawan sekeliling kita..

Dan Jika masih ada lagi yang membuat kan kamu rasa sedih atas sikap kawan kamu yang tidak mahu menegur taknak kawan , maka jangan lah kamu bersusah hati kerana ada hikmah di sebalik ..

Kemungkinan besar Allah lebih menyanngi kamu, dan tidak mahu kamu mendekati kawan tersebut..



"berkawan dengan orang yg jual minyak wangi kita dapat wangi nyer,
 berkawan dengan org busuk kita dapat busuk nye"



Tetapi jangan lah kita memutuskan silaturahim , kerana nabi Muhammad S.A.W tidak suka kita
memutuskan silaturahim lebih dari 3 hari "tak salah kalau kita yang minta maaf dulu " =)


*sekadar peringatan pada diri sendiri (^_^)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, January 3, 2012

"Accident"!!!! (Merpati Merempuh Melaka )

Di sini yien nak jawab segala soalan kawan2 yien
yang bertanya kan dekat FB yien tentang kereta yien..

Terima kasih atas prihatin kawan2 (^_^)
Kisah Sebenar, kereta yien nie tak accident  pun..
Ini masa yien dengan kawan2 nak celebrate new year..

Masuk simpang ke mahkota prade, jalan nyer JAMMED..
2 jam tak bergerak.. Kereta sekeliling kami semua dah mati kan enjin...

So jam tangan dah menunjukkan pukul 3AM...
Nampak lak longkang bersebelahan kami...

Keputusan kami, susun batu kat longkang tu banyak2
Untuk keluar ke jalan sebelah..
Di bantu Hampir 30 orang yang baik hati di situ,



Ada amoi tu tangkap gambar... "nak update blog juga lah tu" hehehe

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Monday, January 2, 2012

Minah KG yang bertauliah (^_^)

Menunggu detik2 ke-tahun 2012.. menjadi kan umur semakin meningkat..
Yien membawa kawan2 meraikan zaman kekampungan kami di KG yien "MELAKA"

Mencipta sebuah filem bercampur aduk

Bawang Merah & Bawah Putih
Bawang putih  yang membuli bawang merah ..
Mengarah kan bawang merah panjat pokok untuk mengait buah rambutan..


Penunggu Istana
Penunggu istana yang di khas kan berpakain baju kurung dan
di berikan penyapu sagat untuk menjadi penghalang pada rakyat-rakyat melaka

Perigi Mencari Timba
Ada Aron Aziz kat belakang tu "hak milik bawang putih"
Berlakon menjadi orang yang terbaik pada zaman kekampungan dulu kala (^_^)
Menanti pinangan teruna... =)

Mengoda Anak Raja
"Kami kan minah KG terbaik dari ladang"

Labu Dan Labi

Tugassan harian Labu dan Labi
Ok maaf entry yang merepek (^_~)
Kredit Pic dari Ain Syafi


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien