Wednesday, February 29, 2012

Spontaneous Thursday



Jangan Tambah Tanda Soal 
di Mana ALLAH dah Letak Titik Noktah

"sesungguhnya Allah itu maha mengetahui."



Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, February 28, 2012

Kisah Langkawi

Musim langkawi ker tahun nie.!!!
Kebayakkan kawan yien semua kecoh nak pergi langkawi tahun nie
So secara tiba-tiba dan secara tak langsung..

My mum ajak yien pergi langkawi
Hari jumaat nak pergi langkawi, Hari khamis baru my mum ajak "last minute"

So kelam kabut lah nak packing beg "nak g dating pun tak sempat"
Entah2 my mum ajak-ajak ayam kot...huhuhu

So tempat pertama yang yien nak pergi..
Ofcouse lah CABLE CAR kan =)

macam kat atas awan kan "sonok lak ai"

series panas sangatttttt"takder angin pun :(

Time first my mum offer nak pergi naik caBLE cAR..
Yien taknak,sebab dah naik 2 kali,naik tangga dier mmg rasa nak pengsan lah tinggi nyer

Tapi di sebab kan si pemandu pelancong import dari thailand tu cakap
Harga Cable Car akan naik dari RM15 - RM 30 "mahal tu"
pemandu pelancong yang terbaik "layanan penuh kemesraan"

Tapi dalam kebaikan orang langkawi.. ada yang menghangat kan yien dan rakan2

iaitu casher dekat kedai ismail group , idaman suri dan kedai2 lain
"semua cashier tak pandai senyum" sabar jerlah..
yien ngn akak yien siap nyanyi "senyumlah senyum lah ahai cek mek molek"  

saya tak suka pergi idaman suri "sebab ada pinggan mangkuk jerk"lalala

P/S : kalau saya di beri pilihan nak bercuti ngn kawan2
saya tak nak pergi  PULAU LANGKAWI


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, February 23, 2012

Alhamdulilah saya masih bernafas Ya ALLAH

بسم الله الرحمن الرحيم
Bersyukur pada yang esa, kerana saya masih hidup di dunia yang nyata,
idup didalam agama yang benar iaitu islam

Berterimakasih kepada kedua ibu bapa saya yang telah membesarkan saya
dalam keadaan sihat dan berjaya di dunia

Saya bersyukur dengan nama yang diberi oleh parent saya NUR ILLIYIN
yang bermaksud CAHAYA KITAB YANG TERTINGGI DI SYURGA

tEtapi saya kecewa dengan diri saya sendiri tidak mengunakan
maksud nama yang amat suci mendalam itu pada diri saya sendiri

Maaf  mak saya gagal menjadi anak yang solehah
Banyak membuat mak sedih =(
Saya sayang mak sampai ke liang lahad..

Ampunkan ku ya Allah
gagal dalam mengerjakan perintah mu
menjadi umat islam yang tak berguna... =(

Illiyyin : merupakan kitab yang mencatat segala perbuatan orang-orang berbakti, yang disaksikan malaikat-malaikat yang didekatkan kepada Allah, firman Allah s.w.t.

MooD : Beryukur dan Bersedih atas kejahilan saya.. =(
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, February 22, 2012

saya sooka makan !!!Oh Baucer Ayammas

croockkkcrookkkk "bunyi perut yang bergendang"
jam di dinding baru menadakan jam 10...

Apa yang perlu buat...."takkan tdo"
So bising lah kat office tu "buat pelbagai ragam"
LApaR...LApaR....LApaR....LApaR. " mcm org gila menahan lapar"

Ada ibu angkat yang memahami hati perut si anak yang mengada2  nie..
Yien meh sini akak ada baucer ayamas,jum kita makan..
yahoo...comm .....sepantas kilat yien ambil baucer tu bawa lari

Ok jam baru 11.30am "belum masa untuk lunch"
so membajet kan diri pergi untuk takeaway



study cara mengunakan baucer ayamas dengan berkhemah
save bajet.. yang penting berbaloi (^_^)

Saya hanya mengharap untuk makan ,... takder den nak study lagi pasal baucer
yang penting perut den berisi dengan secukup nya..hehehe

So nak juga cerita yang
waiter dier sangat kerekkkk "ok bye"

ini lah satu-satu nyer ibu di office saya (^_^)
 
saya sedang menati kehadiri seekor ayam..arghhhhh lazatttnyerrrrr.. :)

last story "ayammas Sedap ker!!!" hahahaha


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, February 21, 2012

JENAKA !! (^_~)


i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
... April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar



ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan



iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

KONGSI JAWAPAN ANDA~
peace no war!!!! hehe..

MooD : mALas nAk UpdaTe eNtry

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, February 19, 2012

Blog Virus !!!!!??

Assalamualaikum
Kemarin punya cerita.."tentang si virus dengan kehidupan yien

Digempar gempur kan dengan keadaan FB saya yang tak seberapa sihat di
mata dunia... :(

Natang apa lah yang keluar nie... "muka dah kerut seribu retak"

Try kat semua PC yang berada di sekeliling yien.. "sah mmg FB yien jer yang tak leh on9"
Seram2 sejuk jerk yien..Perkara pertama yang yien risau "takut lost contack ngn Kawan-kawan lama"
LamaN sosial nie jer lah satu2 nyer tempat berhubung ngn kawan2 lama.. nAK mengharapkan Twitter.
Beribu tahun pun yien login twitter jumlah kawan tang tu jerkkk!! :(

Then lepas dah baik pulih "sihat walafiat FB yien"muncul lak berita yang mengugup kan jantung yien
Blog kesayangan saya di simbah Virusss !!!!  =((




P/s : Tq kawan2 yang sudi menjadi silent reader blog yien =))

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, February 15, 2012

Jodoh itu Rahsia Allah

Sekuat mana kita setia.
Sehebat mana kita merancang.
Selama mana kita menunggu.
Sekeras mana kita bersabar.
Sejujur mana kita menerima dirinya.

Jika takdir ALLAH menentukan yg kita akan bukan dgn dirinya,
Kita tidak akan bersama dgnnya.
Jika Allah telah menulis jodoh kita dgnnya,
Kita tetap akan bersama dirinya.

Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya, insyaALLAH.
Tiada yg kebetulan melainkan semuanya telah dirancang.
Dan yg sebaik-baik merancang itu adalah ALLAH S.W.T ♥


Persediaan Perkahwinan


Kursus anjuran UPM,
Mujur yien kerja kat UPM, dapat lah informasi nie..
Tapi macam malu jer nak pergi..huhuhu

Adahkah saya bersedia untuk menjadi seorang isteri!!?
Boleh kan saya menjadi isteri yang terbaik untuk suami..!!??
Boleh kah saya menjadi ibu yang berlaku adil!!??

Haip melayang jauh pula yien di samping lagu ..
""wanita hiasan dunia, seindah hiasa adalah wanita solehah""

Perempuan Yang Disayangi
Adalah pencinta TuhanNya....
Yang mengalir cinta,takut dan harap...
Yang menguasai perjalanan penghidupannya...
Dari waktu ke waktu....
Dari hari ke hari....
Sehingga perjalanan di antara....
Jasad dan nyawanya berakhir......

Sponser Perkahwinan


Kepada yang bersedia dan menginginkan perkhawinan
nyer segera menjadi kenyataan
ikuti lah peraduan nie...
Hadiah yang sangat lumayan...

 Saya belum bercinta juga bertunang
So peluang ada pada anda..
Yang penting Usaha dan berdoa =))


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, February 14, 2012

WW # Anak Buah Kedua Saya

Baby girl =)
Comel sangat

Alhamdulilah selamat di lahir kan

Anak buah kedua saya
Tahniah kak YANA daN angah  Ujang


Excited nyer saya... =))

 saya dapat snap pic ngn baby girl nie dulu

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Saya suka Hari Ini !! 21 Rabiulawal

بسم الله الرحمن الرحيم

Hari nie adalah hari yang gembira bg saya..
Alhamdulillah dari awal pagi hingga sekarang ,
saya dapat berita baik daripada orang sekeliling saya...

Pertama :
Sempena 21 Rabiulawal genap 30 tahun umur abang sulong saya

Along bersaman kaklong dan anak buah sulung saya


Selamat Hari Lahir yang ke-30 along...
semoga di panjang kan umur dan dimurah kan rezeki
Bahagia selalu dan dipermudahkan segala urusan

Comel kan anak buah sulung saya..
Zuyyin Eimanina

  Kedua :
Sempena 21 Rabiulawal ini juga.Saya mendapat berita...

Semoga kakak ipar saya YanaMib selamat melahir kan anak
Tak sabar menanti anak buah kedua saya (^_^)

.Nota : Alhamdulilah Kwan rapat saya merangkap future husband saya mendapat kerja "goverment"
            hari ini..semoga di murahkan rezeki dapat naik pelamin tahun nie..amin =))
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, February 12, 2012

Menutup aurat Bukan membalut aurat

Semalam teman my mum pergi masjid negeri, di Seremban
untuk mendengar taklimat haji
tapi sedih nyer yien tak dapat masuk masjid tersebut

kerana sebab musabab nyer
yien bukan menutup aurat tapi balut aurat
"pakai seluar"
pedas lak ayat kena kat batang idung sendiri =(


Ok pic di atas tersebut
bukan lah sapa-sapa

hanya membahan diri sendiri...
dussssssshhhh ---> lempang diri sendiri

Maluuuuuuu (-_-)

oH lagi satu, kejadian tersebut bukan lah
yien di marah atau di maki oleh mana-mana pihak..

Cuma tersedar kesalahan diri  sendiri... bye =)
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, February 9, 2012

Tak Salah Jika Perempuan Yang Memulakan Dulu !!

Perkara yang comel dalam angan-angan yien
dan pernah juga  yien lakukan time zaman kanak-kanak dulu kot!!

Mengorat lelaki yang pemalu..

Suka tengok laki yang pemalu ni apabila membawa diri...
sikap nie agak kejam bagi sesetengah pihak kaum adam.. "sorry" =))



mengayat untuk permulaan (^_^)

Wau dah terapat (,"(",)

Bila dah pandai berjalan...
tak memerluka gendongan dari orang lain lagi :)

Lagi lah bebas nak mengayat
Maaf sekali lagi bagi pihak lelaki yerh =))
Berkorban apa sahaja!!


Ini sambungan entry

Perigi Cari Timba !!!


Sumber pic : Anak buah saya sendiri..  (^_^)
                      "ayat rekaan semata-mata"
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, February 2, 2012

Kau Sahabat @ Rakan

Rasulullah saw pernah berpesan:“Agama seseorang itu terletak
di atas agama atau
jalan yang dipilih oleh rakannya”.Oleh itu kita hendaklah berhati-hati dalam memilih
siapa yang harus dijadikan sahabat.

Satu ungkapan yang senang di sebut melalui bibir kita..
namun perlaksanaan dan pencarian seorang sahabat amatlah sukar
dicari dan payah diganti jika kehilangan mereka
TUHAN aturkn antara kita 1 pertemuan ditetapkn 2 hati. Dalam 2 hati diberikn 3 rasa :
SAYANG, KASIH & KASIHAN. Dalam 3 rasa itu dselitkn 4 tujuan:
BERKENALAN, BERTEMAN, BERKAWAN, & BERSAMA. Dalam 4 prkara itu tersembunyi 5 perkataan, iaitu:
TEMAN BAIK SELALU DI SISI. Dalam 5 prkataan itu trsmbunyi 6 impian iaitu :
SAYANG,KEKAL,SETIA,MNGERTI,MENGHARGAI,& MENGINGATI. Dalam 6 impian itu trsimpul 7 huruf keramat iaitu :
“SAHABAT”.
 saya harap awak lah sahabat awak juga lah teman saya

Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman
yang mementingkan diri sendiri.
Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan
menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah.
Semua orang pasti mahukan sahabat sejati, namun tidak semua
orang berhasil mendapatkannya. Banyak pula orang yang telah
menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang begitu hancur kerana dikhianati sahabatnya.


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien