Monday, April 30, 2012

Kenapa Mesti Pakai Baju Yang Baru !!???

Kemanjaan yang semula jadi ada pada setiap wanita,
Ada kaum lelaki yang tak puasa hati dengan sikap manja wanita..
Lempang ang tak leh manja2 pula...hahaha

Awer kita tanya ..Kenapa Pompuan wajib bertukar baju baru,
setiap kali nak keluar dengan kawan2 lama..

Pembaziran itu ada lah amalan syaitan "kata awer dekat kita"ok ayat seribu gedix (:

Wahai awer ada aku kisah ker nak tukar baju,aku tak guna duit awer pun...ha3x

Motif Pompuan sering bertukar baju.. ...














Pompuan sinonim dengan sesi Photography ^____^


Awer teman kan kita jalan2 jumpa kawan lama kita
happening sangat,..
"awer tido dalam kereta dulu yerh"


Senang jer nak pujuk Awer nie,,



Awer kita SoOoKaaaaaa KaROke (=



.
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Friday, April 27, 2012

Wordless Wednesday a.k.a M.I.G


Tak Semua Artis Sombong ^__^



WAWA ZAINAL  Add  FB Saya


AMRAN ISMAIL ADD FB SAYA ^_____^




MOTIF : First time Update Blog setelah Blog di Renovate 

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, April 19, 2012

20 Amalan Murah rezeki

Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan, Allah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat.

1.  Menyempatkan diri beribadah
   
2.  Memperbanyak istighfar
  
3.  Tinggalkan perbuatan dosa
   
4.  Sentiasa ingat Allah
  
5.  Berbakti dan mendoakan ibu bapa
 
6.  Berbuat baik dan menolong orang yang lemah
   
7.  Tunaikan hajat orang lain
  
8.  Banyak berselawat

9.  Buat kebajikan banyak-banyak

10. Berpagi-pagi (memulakan aktiviti harian sebaik-baik selesai solat Subuh berjemaah)

11.  Menjalin silaturrahim

12.  Melazimi kekal berwuduk

13.  Bersedekah

14. Melazimi solat malam (tahajud)

15. Melazimi solat Dhuha

16. Bersyukur kepada Allah

17. Mengamalkan zikir dan bacaan ayat Quran tertentu

18. Berdoa

19. Berikhtiar sehabisnya

20. Bertawakal

P/S : Alhamdulillah wasyukurillah
               Bersyukur pada Mu Ya Allah (:

  
  
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, April 18, 2012

Nak Jual Kereta aka Merpati Putih Saya

Siapa yang berminat dengan kereta ala-ala sport kot !!
beli lah kereta saya.. di cipta sepenuh nya dari jepun di gubah dari malaysia ..

Saya akan menjual nyer dengan harga murah (insyallah murah)
Tak pernah tercalar dan tergesel pun "pompuan jaga mesti lah terbaik"

Sebab Musabab nak Menjual Merpati Putih saya,

sEBAB




pUNCA,




kERANa,


Saya dah Jatuh ciNta Dengan Proton Preve nie...

Jelous nyer.. ada WIFI,Cantik,Bergaya dan paling Penting Kereta Nie
Sangat Murahhhh...... T_________T

Sesiapa yang nak Beli Kereta Merpati Putih Saya yang baik lagi manja..


Maaf kan saya Merpati pUtih, Bukan saya taknak awak ,
tapi awak terlebih Mahal dari Proton Preve yang Cantik Tu.. T___T


Ok lempang laju2 sebab berborak dengan kereta.. Memang saya dah Gila..
Gila kan Kereta Preve T____________T

Harga Proton Preve

RM72,990 untuk Premium (CFE dengan ProTronic)
RM62,990 untuk Executive (IAFM+ dengan CVT)  
RM59,990 untuk Executive (IAFM+ dengan manual)

Harga Proton Merpati Putih Saya

Proton Inspira 1.8 (Manual) – RM78,999
Proton Inspira 1.8 CVT – RM84,999
Proton Inspira 2.0 CVT – RM91,999

I Need Proton Preve =(

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Monday, April 16, 2012

Hari Keluarga VS Hari Bujang

Anjuran UPM , Bertapak kan di Port Dickson
 
Bujang : Di beri tugas sebagai AJK hadiah :)
First time balut hamper.., tapi cantik
nampak macam mahal tau.. :)

Di beri amanah memegang 1K... dan wajib untuk menghAbiskan 1 ribu dengan
membeli barang hamper..So tempat shoping kami offcouse lah di gudang..hahaha


sempat snap kat Gudang =)

Dulu selalu  join family day office my mum kat PD,kat Terengganu,kat Langkawi,dll,
But now diri sendiri dapat merasakan family day tu anjuran office sendiri..

Yang kecewa nyer bagi yien ini bukan Hari keluarga tapi Hari sebujang..
100% Berdikari sendiri,.. makan minum,penempatan,
semua di sediakan kan sendiri,i mean Bayar guna duit sendiri


Lihat lah pic nie yang  membuat kan kesedihan muncul dalam diri yien
Rindu parent kat rumah T____T


Ini lak table bujang "cian kurang kasih sayang" he3x
motif yien taknak berada dalam pic"takut pkwer marah" he3x

Padahal

tengah sebuk orang menjamu selera, yien terpaksa lak buat 4time
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/


Kena bertugas juga yien ^______^
takper lah,..nasib si bujang..


Bujang pun bujang lah...yang penting enjoy......................


Sila lah jeleous yerh... 
kami bujang yang mengahappy kan diri ...
even ada rasa sedih juga dalam diri :)


MotiF : Saya Nak Kahwin.....No bujang2 .he3x =p

Nak Pergi Karoke "ini kelebihan nye bila hidup berbujang ^___^
macam puteri tak saya =) he3x


Berusaha tangga kejayaan

.


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Friday, April 13, 2012

Biodata Amran Ismail


Nama      : Md Amran Haji Ismail

Umur       : 27 Tahun

Tinggi     : 173 sm

Asal         : Ulu Tebrau, Johor

Tarikh Lahir : 8 September 1985

Hobi       : Gym, Berenang dan Berjogging

Adik Beradik : Anak kelima daripada Enam beradik

Sekolah    : Sekolah Menengah Teknik Kota Tinggi, Johor

Pelakon idola : Rosyam Nor dan Nasha Aziz

Lakonan  : Drama pertama ialah Jejak-Jejak Songsang,Agen 016,
                   Di Sebalik Kamar Mahkamah,
Forensik,Two Pieces of You,CINTA BUAT EMELDA dll.

Pengurus :  Nur Illiyin  Binti Roslan



Bersama Pengurus he3x  ^________________^
Sikap :    Suka menghormati orang lain dan bersopan santun.



Lakonan terbaru Amran Ismail di Slot Akasia Cinta Buat Emelda

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, April 11, 2012

ABPH Versi Genting Highland

Tarikh : 7 april 2012
Lokasi : Genting Hingland
Motif   : ABPH versi Genting Hinghland
Situasi : Release Tension..he3x
Entry : Gambar Berlebihan
I MAY BE 
SINGLE
BUT I'M NOT 
DESPERATE!!

Hangout with my foster sister (^_^)

 Bajet Sejuk "saya pelok awak,awak pelok saya"


 Naik cable car "dulu takut sekarang lagi takut" sebab
cable car mempunyai masalah terhenti di tengah2 bukit


sumpah pening main permainan ini "boleh pengsan"



Permainan kanak-kanak yang kami main,
coz tak yah beratur panjang2 (^_^)


Naik kapal "buai laju-laju" smpai terkeluar isi perut :)


arghhhhhhhhhhhhhhhharrgghhhhhhhhhh "hanya mampu menjerit"

 jumpa kawan lama " makin comel dier" =)


 Permainan indoor "kami tak mampu nak main" :)


GOOD BYE GENTING HINGLAND

Ucapan khas untuk my best friend :Thankz siti fayaddah. u make me verry happy
Lepas nie kita pergi Cameron Higland pula yerh..
Single is better...tetttttttttt ^_______________^

Motif: ESOK nye ABPH "nantikan picture kami dalam studio ABPH"



Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Monday, April 9, 2012

Hasil Flyers Yien !!!

Macam keanak-anakkan tak flyers nie.. 

Ini akan di edarkan kepada semua pensyarah di jabatan yien
bukan pada adik-adik sekolah yerh
thats y yien takut kalau di tertawakan dengan hasilan flyers nie...

But Alhamdulilah di sokong dan di sambut dengan kegembiraan
atas hasil kerja yien "lega hati den" (:

Di  tempat kerja yien nie
wajib seseorang itu Proaktif..Baru boleh pergi jauh "bak kata my bos"..



Agama Islam sendiri menggalakkan umatnya supaya berusaha dan bekerja bersungguh-sungguh bagi meningkatkan kesejahteraan kualiti diri, keluarga, masyarakat dan negara.

Islam melarang dan memandang rendah orang yang malas bekerja dan hanya bergantung nasib kepada pertolongan orang lain.

Islam menggalakkan umatnya berusaha dan bekerja serta melarang umatnya daripada meminta-minta dengan mengharap bantuan orang lain.

P/S: Biarlah ikhlas bila buat kerja..jangan buat kerja sekadar melepaskan
       batuk di tangga kerana hal itu akan diperjawabkan di akhirat kelak..

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, April 8, 2012

Si comel Mengajar =)

Hari Isnin = Hari Semalas Sedunia



MOTIF : KUCING BINATANG PALING COMEL (^_^)



GeMuK KaN kUciNg yIEN "pAnDai yIeN bELa"

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, April 4, 2012

SUdah Setahun Rupanya Blog Sy

Hari nie 4/4/2012 "anniversary saya"
Sudah setahun yien bermanja dengan ini Blog (^_^)
Harap-harap yien tidak menjadi kan laman sosial network nie

seperti :

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/



Punca..Ak Ad Blog.... 4/4/2011



Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, April 3, 2012

Tahniah Abg Ben Dan Isteri

"Betapa dia kenalnya kekuasaan Allah ! Dia diam bila mendengar azan .."
Itu kata-kata abang Ben mengangumi anak nyer yang comel (^_^)
pada entry di sini

Sebenar nyer pada 31/03/2012 yien pergi kenduri kekah anak angah,
Di situ lah pertama kalinya yien berjumpa dengan abang Ben dan isteri..

So di kesempatan itu,angah pun snap lah pic yien dengan abang Ben..

Tapi mempunyai satu syarat,
jika ingin memasukan pic Abg ben kedalam Blog yien yang usang ini..

Syarat nyer ialah :

 /
/
/
/
/
/
/


Bukan sengaja nak blur kan picture wanita ayu tersebut"wife abg ben"..
Tetapi menetapi syarat-syarat nyer itu =))

Selepas pertemuan di antara anak ujang "Baby girl yang gorgeous"
dan isteri kepada abg ben yang sedah menanti  kelahiran "Baby boy yang tampan"...
So baby boy abg ben pun, tak sabar bertemu dengan baby girl mohd azfar

Tanggal nyer tarikh keramat 2/4/2012
Lahir  lah  jejaka tampan yang di tunggu-tunggu untuk di jodoh kan dengan
Aimy Zafirah binti Mohd Azfar "kecik-kecik dah rindu merindu"
Tak sabar rasanya baby boy nak bertemu dengan baby girl :)


pertemuan di antara besan.. membincangkan perancangan
perkhawinan anak-anak mereka

anak abang ben. "comel sangat kan"


~ Tahniah Abang Ben ~

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien