Tuesday, July 31, 2012

Iftar di Flamming bersama dua dak Comel

Semalam 31 Julai 2012(selasa)
Menanti nyer kehadiran tarikh kelahiran yien yang ke-22 "muda lagi"

Kawan yang yien kenal sejak yien masih hingusan lagi..
Telah mengajak yien pergi berjimba di Sunway ..

Seronok dengan kekecohan si senget2 sekalian =p
Kenalan dari Darjah satu " classmate gitu"

ajim- yien yang comot -hana

Perjalanan kami mengambil masa yang singkat..
Bergerak dari rumah yien jam 6.30 pm
sampai ker sunway dalam kul 6.60 pm (:

Kekecewaan berlaku bila kami booking untuk makan di Flamming steamboot jam 8.45pm
Terpaksa lah berbuka kuih di tepi tembok Sunway Lagoon..

Sementara menunggu  berbuka di steamboot
Kami Solat di surau Jusco Sunway "surau sangat sempit"
Terpakasa menunggu giliran.. " sabar jerlah"

Muka Lapar versi Kecomelan.. :)


Time menanti perjalanan dari sunway pyramid ker Lokasi Flamming steamboot
Yang hanya mengambil masa 15 minit...Yien telah mengalami
pelbagai rintangan ,dugaan dan cabaran ...."tapi di rahsia kan" :(

Ok sejurus sampai ker lokasi yang di nantikan sejak berkurun lamanyer "eceh poyo"
Gelojoh nyer kami tak terkata.. tapi stiel leh cover2 Sikit gitu..hehehe


Memperkenal kan Chef  No.1 Malaysia


Chef Nur illiyin Roslan


Sedap juga rasa masakkan dari air tangan sendiri..
Jemput lah datang ke sini kalau nak rasa masakkan yien :)

Tengok berselera sungguh dak comel2 nie makan... "kenyang ker yunk"

Kebas kesemua ketam yang ada kat Flamming nie..
baru berbaloi dengan bayaran yang di kenakan..hehehe

MooD : Terima kasih kawan2 comel ku yang celebrate birthday ku awal sehari (^______^)



.
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Monday, July 30, 2012

Nak Bagi Duit Raya Baru kat siapa yerk???

Mai ramai2 tukar duit raya plastik dekat bank,
yang berdekatan dengan kediaman anda..

Tengok masih sempat kah kalian menukar nyer ???..hahaHA..."Gelak jahat"
Tugas yien mudah dah senang.. Tukar duit kat Tokey insuran dalam Opis jerk (^_^)


Excited dapat duit raya Baru

Disebabkan saya yang dilahir kan dari keluarga yang bahagia..Amin..
Maka yien lah anak bongsu yang bertuah apabila Musim raya..he3x

Mata duitan itu yien..yien itu duit..hahaha "merepek lak"
Tahun nie cita2,nafsu,keinginan yien nak ringankan tangan
Memberi duit raya kat orang ramai ....

Tapi masalah besar nyer..Yien nak bagi sapa???
Siapakah yang layak mendapat duit raya yien,selain mak ayah "i kan bongsu" (:

cUBA TEKA BERPA JUMLAH KESEMUANYER??

Time mata dah mengantuk,perut dah bergendang..
semua aktiviti lasak yang dilakukan untuk menahan diri dari tertidur..

Bila datang nyer tokey insuran dekat office,
sAmbil membawa Duit raya Baru Dengan Jumlah banyak..

Masing2 mata bulat hampir nak terkeluar biji mata..
Segar terusssssss...hehehe

Kalau nak duit raya yang warna biru tu
Jom lah ramai2 datang raya umah yien,.. he3x

Alamat rumah sedia tertera di kaca laptop anda..

Syarat nak beraya kat Rumah yien : Wajib bekal kan rendang dari kampung anda (^______^)
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, July 29, 2012

Gambar yien di Beutifulnara


Wah title nak bangga jerk kan..hehehe
Sekali sekala yien nak tergedik kat entry .. :)

Terkejut yien bila dapat msg dari my bestfriend
Jam 1:21 PM "Untung laa pic kua kat beutifulnara :) "

Mata baru nak terlelap ,,terus segar menuju ker hadapan
laptop ku yang usang selepas dapat msg dari Hasni..hahahha..

Dalam pikiran yien,,gosip dengan mana artis lak aku nie..!!??
Sbelum nie keluar kat Galaksi di gosip dengan Amran Ismail "eceh mengelabah lebih" :)

Then terus lah intai2 dekat abang Nara nyer blog..
Entry nye bertajuk 10 Gambar Yien Semakin Lama Semakin Ayu Berhijab

pic dalam Blog Beutifulnara

Sebelum nie yien jarang sekali membaca blog abang Nara..
tapi kali nie yien nak jadi silent reader yang pertama abang Nara Kot!!

MooD : Ok sambung tidur..daaaaaaaa :)


.

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Monday, July 23, 2012

Sikap Nakal Pada Bulan Ramadhan

Kursus pada bulan puasa...Memang macam nie lah jadinya..
Lagi-lagi bila duduk di barisan belakang....

Perut bergendang menyanyi kan lagu Selamat hari raya
Mata menari Poco-poco...

So mengelakkan diri dari terlelap..
Idea menarik tertarik yien..
Snap pic orang sebelah yang dah terlelap..ops..hehehe :)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, July 22, 2012

Berbuka Sederhana

Assalamualaikum..

Alhamdulilah sudah masuk puasa yang ke-3 hari..
Acuatly yien nak bercerita tentang hari pertama berpuasa

Ketika mak balik kampung...
tinggal lah berdua dengan akak di rumah..

So excited lah nak beli juadah berbuka di bazar ramdhan..
tapi nasib tak menyebelahi kami..
Jam 6.00pm setelah singgah 3 bazar ramdhan di area Bangi..
Kesemua keinginan dalam hati..
Sudah habis di jual........

Maka dengan itu tinggal lah Nasi kerabu kat kedai si bujang..
So yien and akk beli jerlah apa yang ada..

Itu pun Kongsi Bedua dengan akak..


curi kat pakcik google
Bila sahur pula..
Yien dengan akk..
Sahur di MCD.....Wah ramai juga orang sahur kat luar..

Alhamdulilah perut yien tak mengada2 pun
pada puasa pertama dan seterusnya... (^_^)

MooD : yien Suka masakkan Makkkkkkkkkk... =(

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, July 11, 2012

Apabila Bekerja Di Suasana Hotel

Minggu yang mengembira kan ke alam pekerjaan
di The Residence® Hotel At Universiti Tenaga Nasional.
sekali sekala merantau kat tempat orang lain best juga..

Diberi kan tugas untuk menaip Kertas kerja..
Mempunyai 6 group.. "Group yien lah juara paling cepat siap"
Awal2 lagi bos dah jerit nama yien masuk group dier.."jgn jelous yerh kawan2" =p

Apabila kebosanan melanda,bila tugas yang di beri sudah siap sepantas kilat..he3x
So apalagi kenakalan mengangu group lain.. "Group azimah" hahaha

kenakalan ku mengganguGroup lain hehehe
maaf kan saya =p

Group yang paling awesome gila.. yang sentiasa tergelak 24 jam
yien anugerah kan pada group penyelaras...hehehe
Kalau tak der group nie..memang sunyi lah kat bilik nie... (^_^)
Group lecture yang happening..
sahabat sejati (^_^)
kak yan ,yien(Saya), ajimah
Musuh Dalam Selimut... (^_^) hahaha

Yang paling yien suka bila merantau kerja kat tempat lain.
Makanan yang di sediakan ,sangat lah sedapppppppppp...
lagi2 makanan yang di sediakan di Hotel "layanan VVIP"
belum habis kita makan,dier dah copek kita nyer pinggan.."membazir"

Kena lah refeal makanan lain :)


Kejutan bila mendapat Bunga..hehehehe (^_^)

.
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, July 10, 2012

Perjalanan Si Gedix (^_~)


Jauh Perjalanan , Terang Permandangan "wewwiitt jejaka tampan"
Berjalan bersama dengan si gedik-gedik sekalian alam..hehehe

Lokasi Times Square kau ,low-class gitu..hahaha
Actually tak suka yien pergi Mall,
So time kekurang duit syiling di poket
dah desprate nie lah, TS mnjadi destinai kami...

Last yien jejak Ts nie, 2 tahun lepas..
masa tu dapat lagi duit pinjaman dari Mara..
Sekarang punya lah sakit hati,dada,jantung,limpa
apabila terpaksa dan di paksa Mengeluarkan duit dari hasil titik peluh sendiri "kerja" yien
Paling lama kami si gedik nie menghabis kan masa
Di tempat yang paling awesome gedik gila...hahaha


Tersepit,terkepit,terapat gitu.. hahaha
Memang suara kita jerk dalam kedai photo nie..hahaha

So tengok dari pic terserlah kan kegedikkan kami,kecuali yang berhijab Purple..heheheh
Miss u all..muaxzzzzzzzx (^_^)
So bermula lah kerja pada keesokkan hari nyer.....

MooD : Im pretty busy all days round till this weekend T___T

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Thursday, July 5, 2012

Dapat iphone 4S =(

Terpengaruh dengan godaan officemate mengajak yien membeli
Handphone baru..Scrin yang besar2...
Boleh whatsup2,boleh line2,boleh instagram. "gosip2" hehe

So tergedik2 lah suh mak dan abah beli kan..
"Kau dah kerja,Kau dah besar,Beli sendiri" setepek word kena kat yien"

Merengek siang petang malam,Nak handphone Samsung S3
"macam dak kochik"biasa lah saya kan anak bongsu..hahaha

DJ putarkan lah lagu cinta $$$$ "ringtone handphone nokia3310 yien bunyi"
Pakwer call lah pula....

Assalamualaikum Wei Aku dah beli kan Handphone untuk kau..,
Waalaikumusalam ..Hah!! yeker Handphoen apa???
Handphone Iphone 4S...
Lorhhh aku nak Samsung S3 "demand lak aku"
Kau taknak , aku jual balik... "ugutan yang membunuh"

Nanti Samsung S3 yang dikejar tak dapat,
iphone4S yang di gendong berciciran..hahha



Dapat jer kat tangan yien.. konon2 wat muka lah tak suka..
Muka ketad seribu tanda  sebab impian nak samsung S3..hehehe

Wei kau suka tak handphone nie..
Yer aku suka lah..taknampak ker aku suka...
lalallalala...
Dapat handphone pun bergaduh 24 hours ..hehehhe

Padahal bila balik rumah jerk...
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Aku suka lah kau berusaha dapat kan aku handphone..

saja2 jer aku taknak tunjuk riak wajah aku
yang aku happy...hahaha
kejam tak aku.

Yang paling terharu nyer.. Bukan dier  jer berusaha dapat kan ini handphone..
Tapi di beri sokongan dan bantuan dari abang dier juga..

Thankz abang ipar dan kau azri..hahahha
Tepek muka abang ipar(bju merah) dan kau azri(bju hitam)..
tanda terima kasih yerh (^_^)


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, July 4, 2012

Salam Nisfu Syaaban

Assalamualaikum,

Sebagaimana telah kita ketahui apabila tibanya malam 15 Sya'ban
merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam
Lailatul qadar jatuhnya pada 4july malam khamis
(tutupnya buku amalan kita selama setahun dan diganti dengan buku catatan yang baru)

Jadi sebelum terlambat saya nak minta maaf kalau ada salah yang
di sengajakan atau tidak di sengajakan (-;

Kerana Nabi Muhammad S.A.W bersabda :
Barang siapa yang mengingatkan kedatangan pada bulan ini,
HARAM API NERAKA bagi nya, Fazakkir Fainnaz Zikra Tanfa'ul Mukminim


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien