Wednesday, October 24, 2012

BUDAK PAILANG




Semalam 24/10/2012 yien dijemput oleh pihak MiG (tq) untuk menyaksikan 
Pratonton Budak Pailang yang diadakan di TGV Sunway Piramid 

Sebelum korang baca apa yang yien nak terang kan tentang Filem Budak Pailang nie
Better korang layan dulu video nie.."Fantastic Budak Pailang"


PUKUL AKU SAMPAI MATI


Tengok dari lagu jerk..mesti korang tak sabar nak tonton filem nie kan..

Filem aksi pertama arahan dari abang Hashim Rejab ini bagi yien boleh di 
beri pujian yang memuaskan kerana banyak babak aksi yang mencabar hati,limpa dada 
peminat filem aksi (dup dap dup dap) jantung penonton dengan sound effect dier juga

cara aksi pergaduhan mereka berlainan dari filem pergaduahan yang lain 
Budak pailang sebuah filem remaja aksi yang memaparkan realiti kehidupan budak-budak pailang.

Menekankan  di mana punca  remaja terlibat dalam  tabiat yang tak baik, pangkal  semuanya datang
dari segi pergaulan rakan dan didikan keluarga...


Bersama pengarah Budak Pailang (Hashim Rejab)



Menyaksikan di pawagam pada : 
1 November 2012 (Gegarkan Pawagam Berhampiran rumah anda)

 Korang semua bijak menialai nyer...citer nier memang terbaik lorh.. (^_^)



Dengan Nyawa saya, saya Boleh Bergurau..Tapi dengan Awak Serious


Pandangan Penonton:

* Sila jangan bandingkan lakonan Aeril zafril dan Aaron aziz kerana dalam lakonan ini
   aeril melakokan watak budak pailang yang hanya lepasan SPM "syabas aeril"

* Lakonan dari Niezam zaidi yang sangat menjadi,dapat melakokan dua watak nyer yang lembut dan  
  berubah kepada keganasan,akibat dari kisah silam die dgn si pailang =)
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Monday, October 15, 2012

Bowling Mines

Hye... awekkssssss shemua..
Kekurangan masa membuatkan yien  tak endah untuk bermain mata dengan Blog nie..

Kini blog yien sudah menjadi  diari privasi setelah trafik ku merundum jatuh ke tanah,sepeti daun2 kering keguguran..endah tak endah di lihat oleh perjalanan kaki..

Eh2 apa yang yien merepek meraban nie..
Sukatilah nak merepek macam ner punn,.yakin tiada yang sudi kritik punn.. he3x

Kembali lah yien kepada tajuk sebenar nyer... Setelah sekian lama nyer yien meninggal kan zaman bermain Bowling yien "sebab tak power pun" Kerana terpaksa dan memaksa oleh kawan untuk bertanding dengan dier... bajet nak teman jerk "tgk kasut bowling cantik" tergoda lah yien untuk meneruskan perjuangan yien main Bowling....yessssssss...(KALAH) hehehehe

   Si juara dan Si Kalah..

                                       
Selepas pertandingan tersebut.. syarat permainan ..
Siapa menang wajib belanja kami karoke pula...
So si juara nie pun cuba untuk memasukkan bola nyer ke dalam longkag
tapi usaha nyer tak berjaya..sebab hebat sangat agaknye....huhhu

So dukacita nyer si juara nie pujuk lah si kawan lelaki belanja kami Karoke
Pujukan nyer berjaya mencairkan sahabat kami

 Si tukang belanja Karoke..hehehe


Sebanar nya di sebalik tajuk entry yien nie, bermotif kan bahawasanya yien
dah lama tak hangout dengan dorang..lebih kurang 5 tahu juga lah.. "lama ker"
Lagi2 si jante atas nie "Orang Sabah" nun jauh di sana..hehehehe

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, October 10, 2012

Nasi Lemak Berjenama !!!


Nasi lemak berjenama ini di beli di Sri serdang 

Tempahan mengikut jenis lauk yang di ambil..
Harga mengikut jenama penulisan yang merepek.. Kata2 Melalui hati yang jujur,
Kepada nama mangsa yang terpapar "harap memaaf kan kami yang tidak lah bersalah sangat"

Nasi lemak ini akan di papar kan di mesyuarat jabatan..
Sokongan staf -staf amat diperlukan (^_^)


Jenama yang yien dapat adalah
"Yien Comel" ops terangkat bakul sendiri lak..he3x




Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Sunday, October 7, 2012

Tips Nak Tinggalkan BF/GF !!



Assalamualaikum,
hAi, awak ,awak ,dan awak... kepada yang mengenali dan yang tidak mengenali
Nur illiyin yg bermaksud _ _ _ _ _ _ "siapa tahu insyallah dia terpandai"

Berbalik pada tajuk entry yien kali nie..
Memang hati yien teringin menjadi kan tips ini sebagai contoh dalam kehidupan harian yien
Cuma yien masih tidak kuat untuk beristiqamah =(

 firstly terangkan dekat dia yang kita nak berubah


♥ terangkan pada dia kapel itu haram disisi islam

♥ cakap dekat dia walau kita kapel 1000tahun belum tentu kita ada jodoh

♥ cakap dekat dia kita nak elak maksiat

 cakap dengan dia saya malu dengan allah

♥ cakap dengan dia kita selalu gaduh sebelum ni bkn sbb kita tak persefahamn
    tp sb ade kemungkaran dlm hbgn

♥ cakap dengan dia kita nak bercinta selepas kahwin.kan lebih indah

♥ cakap dengan dia hijrah itu kan pengorbanan?so saya nak berkorban
   cinta awak untuk cinta Allah

♥ cakap kat dia kalau awk nak kt saya,meminang saya cepat.saya taknak
    bercinta tapi takde hubungan sah!

♥ cakap dekat dia jom sama-sama berubah,insyallah kalau kita ada jodoh,
    hidup kita pasti bahagia!

cakap dekat dia.kita asyik gaduh je,saya nak kan ketenangan!

 cakap dekat dia bila kita berdua,syaitan akan jadi orang ketiga!

 cakap dekat dia saya sayangkan hubungan saya dengan Allah
   lebih dari saya sayangkan hubungan saya dengan awak.

♥ last sekali cakap dekat dia bye bye dan assalamualaikum:)


..kalau ada jodoh allah akan temukan kita balik..serahkan semua pada ALLAH..dia lebih mengetahui :) so now jom kita sama2 kejar cinta ALLAH..cinta yg x pernah menghampakan..

copy dari Dya Mohamad " yin memang suka blog dia"


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Wednesday, October 3, 2012

Brader TAIKUN

Salam... Hai dah lama tak  Review filem..
Untuk pengetahuaan awak dan awak...
Segala review filem yang yien cerita kan kat blog usang yien nie..

Conform 100% cerita yang terbaik pada setiap keturunan korang semua..he3x
Jangan sesekali berkatakan tidak pada filem melayu yang yien review..

Setelah berbulan lamanyer yien tinggal klan blog yien nie..
Kerna cerita TAIKUN nie.yien berkeras hati untuk update blog..

Jalan cerita Filem TAIKUN dari arahan abang Ismail Bob Hashim nie,
memang sangat kreatif gua cakap sama lu "gengster2 perlu guna gua lu,gua lu ker"

Selalunya kita korang semua mesti akan mengeluarkan perkataan
"Alar cerita Melayu dah Boleh agak lah ending dier." Tapi filem arahan abang bob nie..
Korang conform nak tgk sampai 3x.hehe.. 100% aksi komedi "tak kering gusi"

Brader Taikun

Ini Bodyguard yien

Lakonan gandingan dari Along dan Angah di dalam filem TAIKUN ini,
menunjuk ikatan sahabat yang saling bekerjasama dalam segala rintangan dan cabaran..

Pailang pertama. :)

Pailang Kedua

Hargai lah sahabat anda bila anda di serang Pailang2.....
"ambil pengajaran dalam jalan cerita TAIKUN Nie.."
Sapa tak nangis tgk filem nie.."gua panggil Taikun kasi pukul" hehehe

RATING
5/5

Selamat Menonton..

04/10/2012

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

Tuesday, October 2, 2012

Tertipu Dengan No Handphone Lama!!!

Ini kisah benar yang berlaku pada kawan2 ku yang prihatin!!!
Berharap agar anda semua jangan tertipu dengan no lama kawan2..
Mangsa Pertama 

Kawan : Salam yien comel lama tak dengar cita,sombong sekarang

No.Lama : Hye.sowie lah,mana ada kite sombong, =(

Kawan : Yerlah sekarang dah jarang nampak awak tu hangout ngn ktorng.

No.Lama : Sebenar nya kite ada masalah lah =(

Kawan : Masalah apa,sabar lah jangan lah sedih2 yerh..

No. Lama : Kite kekurangan duit lah..

Kawan : Owh... cita lah kat aku, !@#@%^%&%&^* Nanti aku bank in kan yerh..

No. Lama : Terima kasih kau lah sahabat sejati......

Mangsa Kedua
Kawan : Oit yien bapak kerek ko sekarang!!

No.Lama : Hye.sowie lah,mana ada kite sombong, =(

Kawan : Kau kenapa susah sangat nak balas msg aku??
No.Lama : Sebenar nya kite ada masalah lah =(

Kawan : Ekley kau,tak yah nak wat sedih2 lah..

No. Lama : Kite kekurangan duit lah..

Kawan : Lah kau nie..wat lah bincang ngn aku,macam kau tak kenal aku !@@%%^%^&
              Nanti aku bank in kan yerh.

No. Lama : Terima kasih kau lah sahabat sejati......

P/s : Pada teman sejati, pm yien di FB untuk No.hp baru yien yerh,
Awas!! pasang lah parkguard pada No. Handphone anda..

ini parkguard saya..
"tulang besi"


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien