Monday, July 8, 2013

Nak Berhenti Belajar (PJJ)

Assalamualaikum..


Kesungguhan yien  update blog kali ini
untuk menceritakan perasaan yien yang terharu ke atas kawan2 kelas
yang amat menghargai yien....(hargai ker??) he3x

Ok kita tengok ap penghargaan dorang terhadap yien..

Sebelum tu moh.
Usha pic-pic gedix yien bersama classmate dulu lah..


Hah nampak di situ... memang ramai Lelaki dari perempuan..
(jangan persoalkan kenapa yien nampak muda) he3x

Di sini yien nk ceritakan serba sedikit macam mana yien leh terjebak 
untuk mendaftar dalam (PJJ) nie..

Rasanya dalam 100 orang hanya seorang jer sanggup menempuh cabaran PJJ nie
gila takda life isnin-jumaat kerja ... sabtu-ahad belajar

Lokasi yg telah di tetap kan yien belajar iaitu IPOH PERAK..
jarak perjalanan 3 jam..kalau yien bawa 120k/m j huhuhu

Punca yien nk PJJ. di sebab kan yien bekerja di  tempat belajar (UPM)
Pendaftaran,tesis,soalan final...semua yin uruskan utk pelajar (UPM..)
but now..hati berkobar2 lah nak belajar semula..Jelous kot tgk student..

So yien pun memaksa kan diri kuat kan semangat untuk sambung pengajian yien..
Alhamdulilah di atas persetujuan Bonda tercinta...
yien pun berjaya menamat kan satu sem selama 5 bulan.

Untuk penyambungan yien melanjutkan sem seterusnya...
Tiba-tiba bonda tersayang berubah pikiran.... (adik jangan sambung dah)
adalah sebab2 trtentu yg bonda tak izinkan..

Tapi atas perihatin dan kesayngan nyer clasmate yien  seperti sibling..
Datang jumpa bonda yien... Cuba memujuk hati nurani bonda yien..
dengan kata-kata manis mereka.(sanggup tu datang hotel).

Alhamdulilah termakbul doa yien dan kawan2
akhir nye hati bonda yien telah mengizinkan yin
menyambung pengajian sebagai seorang pelajar (PJJ) semula..

MooD: Actually kalau yien membebel pun kat sini.. dorang tak tahu pun yien ada Blog..
            kecuali Safwan Azlaini (siap metion nama kau lagi) hahahahaha ok daaaaaa















Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

3 comments:

aizamia3 said...

pandai ek dorang pujuk.. camano bonda yien tu boleh termakan pujukan dorang..
apa-apapun selamat berjaya.. ;)

safwan azlan said...

Hahaha glamer ak cmni

safwan azlan said...

Hahaha glamer ak cmni