Monday, December 2, 2013

Cameron Highland

Assalamualaikum.

Berabad dah tak bercinta dengan Blog nie..
So demi untuk menyimpan kenangan,
sy menggigih kan diri untuk update blog ini..
kat mane lagi nak simpan kenangn kalau bkn dkt Minat Main Mata nie he3x.. =)


Kali ini kenangan yin adalah menceritakan tentang
pengalaman yin di Cameron...
Acuatly yin ni mmg sukar dapat lampu hijau  dari mama nak bercuti dengan kawan2
Alhamdulilah mood mama baik...dapat lah yin rasa bercuti ngn kawan2
Mana tak nyer.. 10 org datang pujuk mama yien kat umah..
minta izin bawa yien pergi lah konon..hehehe 


Tempat berkumpul

Di setiap perjalanan tu..banyak benar Drama suprise..ala2 sweet gitu..puii..hehehe
Mula2 suprise kek konon..lalalala


Perjalanan ku penuh semangat...Tq Ain Syafiqah kerana menceriakan 
keadaan dengan petikan gitar mu di dalam kereta..... huhuhu..
teriak karoke kami di dalam kereta... (^_^)


Tempat pertama yang kami singgah di TEH BOH... 
depan tandas pun sempat snap pic..hehehhe


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Feeling Lagenda Budak Setan
(tempat lakonan jerk) :)




Perjalanan kedua yin di Taman STRAWBERY....
Sejuk2 pun Aiskrim yang dicapai nyer.... 
Ais krim strawbery murah tau.... RM5 jerk... kalau di charge RM15 pun yien beli lorh
sedap bangatttttttttttttt.....



Perjalanan ketiga yin taman rama-rama... acuatly tak berbaloi pun RM5
untuk masuk ke dalam taman rama-rama nie... sebab macam tak terjaga jerk..huhu
So untuk berbaloi kan kami yang dah bayar RM5 nie....snap lah pic gila2..

HARI KEDUA DI CAMERON



Pagi2 cari makan dulu....

Bila sejuk memang mata jadi sepet erk..huhuhu
Dalam kul 6 pg dah bangun..excited lah katakn...
Tapi tgk kiri kanan..masih membutaaaaaaaaaaaa...
stresss yin punya lah excited..huhu


Tempat pertama tuju Pokok Cactus..
Acuatly perancang dah bertukar, kami tak berkesempatan nak ke Taman Ros
di sebabakan kesesakkan lalu lintas kerana cuti sekolah.. kami terpaksa u-turn..
So tempat pertama yang kami nampak pokok cactus


Kawan saya kata Bunga cinta adalah bunga Cactus.. Bukan bunga Ros.
So lepas nie beli Cactus lah banyak2 yerh :)


Sini tempat cendawan.. Di sebabkan cendawan nyer sedikit berbau
So tak berani lah nak snap pic dengan cendawan..huhu


Ini laluan untuk kami pulang... Singgah tempat TEA HOUSE....
singgah minum teh sejuk2 nie..tapi kami tak minum..excited tgk ladang teh..cantikk
masing2 ap lagi keluar kan Camera lah..


Sejuk mata memandang kehijaun teh nie.. rasa nak bina rumah kat tengah ladang teh.. :)




Dalam perjalanan turun dari Cameron tu memang masing2 dah terlelap
sampai driver kena syok sendiri menyanyi kuat..
So mengelakkan dari terus terlelap... Kami pun singgah lah lata Iskandar...

Best rupanya bercuti nie.. dah tua2 baru dapat rasa bercuti.. (^_^)



Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

4 comments:

EZAN IDMA said...

rindunye nak makan stawberyy fresh kat cameron

ir yien 9897 said...

Ezan : alamak kita tak suka strawbery lah pula..hehehe

Seri Selaseh said...

x pegi taman botani MARDI ke? Kat tanah rata. Situ kena gak bayar tiket entry tapi sgt2 bess. Cantik sgt. Mmg terjaga.

ir yien 9897 said...

haah tak pergi.... sbb jalan jem sangt... huhu