Wednesday, March 18, 2015

Alhamdulilah Di Panggil Interview Lagi



Alhamdulilah dalam bulan tiga (3) nie 
dua (2) kali dapat panggilan Interview

Firts interview di UPM status TETAP
Second interview di MPOB status KONTRAK

So sangat mencabar dada dan jantung yien... 
Keduanye bawah Badan Berkanun 


Pengalaman Interview di UPM: (3/3/2015)
Wajib hafal latar belakang UPM walaupun dah 4 tahun bekerja di UPM
visi n misi UPM pun tak pernah tahu..
kelam kabut lah hafal .... arghhhhhhhh sakit perut tu mmg wajib..
Di UPM dia panggil tiga(3) orang sekali masuk untuk Interview
Calon ada 98orang, yang di kehendaki (rahsia)

Soalan dari Panel UPM :

1 ) Ceritakan pasal diri anda?
2) Tugas anda sekarang?
3) Kenapa pilih UPM
4) Apa yang akan anda lakukan 5 Tahun akan datang?
5) Aktiviti sukan di luar?


Pengalaman Interview di MPOB(19/3/2015)
Wajib lah hafal pasal latar belakang MPOB yg sememangnye
tak pernah amik tahu pun pasal MPOB sebab keturunan 
nenek moyang tak pernah  ada sejarah kerja di MPOB
Di MPOB dia panggil sorang2 masuk Interview
Calon ada 30 orang, yang di kehendaki 9 orang

Soalan dari Panel MPOB:

1)Ceritakan pasal diri anda?
2)Tugas anda sekarang?
3)Aktiviti sukan di Luar

Nak ucapan kan ribuan Terima Kasih kepada kawan ku 
Fayyad yang bekerja di MPOB banyak membantu dan support saya
Panel tu semua kenal dye..hebat.. love yad

Kedua2 interview tak tanya pun pasal Latar Belakang Organisasi tersebut..he3x
Tips untuk interview ada di SINI





Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

6 comments:

FAYYADHAH said...

Amboi puji melambung. ehehehe

Lea IsNawi said...

moga dpt job tu :)

ir yien 9897 said...

fayyadhah :

weiii i love u...muazzz..hehehe

ir yien 9897 said...

lea :

amin...thank yerh :)

r.a.b.i.a.t.u.l said...

Assalamualaikum yien,

Saya just nak tanya, interview ni utk application bulan januari2015 ye?

Sbb saya ada apply online on Jan 2015 and pernah call HR n dorang mentioned x buat interview lagi..

So tertanya gak skang ni..huhu

ir yien 9897 said...

Waalaikumuslam

pengmbilan UPM or MPOB ?

kedua2 nie pengmbilan bln MAY 2015 tak silap yien..