Thursday, June 21, 2012

Perjalanan ke Rumah Khawin Kawan

Untuk Pertama kalinya kawan poli yien merangkap roomate yien
Telah menjadi Puan pada 16/06/2012 pada umur 22 tahun..

So Roomate yien yang lain pun ingin ke lokasi perkhawinan yang terletak nun jauh di Perak..
Kami semua berasal dari Bangi,Klang,dan kota damansara..

So mencari lah driver yang baik untuk membawa kami ke-perak "yein takut drive jauh2"
Cari semua jejaka tampan yang boleh drive kan kereta yien untuk ke perak..
semuanyer Busy memanjang ...So dengan keanak-anakkan yien...
yien paksa si tampan merangkap my husband kot drive my car...paksa punya paksa...
Alhamdulilah cair juga hati dier.... (^_^) hehehe

So syarat yang di beri dari my bf... Bawa bekal untuk ke-Perak..
Menyuruh yien masak mengguna kan air tanggan yien =)
Yien yang tak pernah masak nasi..terpaksa bangun 6 PAGI "awal gila"

Ini lah hasil air tangan yien

nasi goreng ILY (^_^) "pujuk hati si dia"

So pagi2 tu kebetulan kami pakai colour yang sedondon...suka2..
bertolak dari rumah kul 8 PAGI...

sampai ke Klang jam 9PAGI..menjemput semua kawan2 di Klang..

Then kami bergerak dalm kul 10PAGI


Snap pic dalam perjalanan ke Klang dulu.. =)
"berdua tak baik" so jemput teman yang lain


Lompat ke-seat belankang nak snap pic dengan kawan-kawan
"bosan seat depan" =p

Jauh Perjalanan Luas permandangan.....
Jarak nyer dalam 200km juga lah..hehehe...
my driver sudah mengantuk (tian tomey2 tu)

hadiah untuk pengantin (^_^)
jumpa pengantin...cantik nyer kawan saya =))

Melonjak-lonjak hati yein nak khawin...
kepada pengantin..semoga kekal bahgia hingga akhir hayat...
"cepat2 dapat anak" (^_^)


Ok kami balik dulu..Lokasi kami seterusnya di Hotspring "alamak panas sangat"
tukar lokasi kami ke sungai KKB Sg Kelumpang(^_^)

Pic ke sungai di privatekan atas permintaan semua..hehehe


So selepas ke sungai kami punya perut dah bergendang sangat kuatnyer..
lokasi kami "atok senyun a.k.a KFC" (^_^)




sEPUAS Hati kami di Perak...
menanti Katil di kamar.........arghhhhhhhhhh sangat penat..

thankz to all friend make me happy (^_^) "jumpa lagi yerh"
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

10 comments:

Phat said...

bc jgn bc update entry abg pasal kawin

Asyiqin Haulisah said...

comelnya awakss. awak mcm muka kwn kita lah. :)

ir yien 9897 said...

phat :

meh entry abg pasal khawin..
"untung lah dah khawin" hehehe :)

ir yien 9897 said...

Asyiqin Haulisah :

saya lah kawan awak tu..

ai syikin tq ..hehe :)

Nurul Akmal said...

nanti Yien masak untuk akak yer.. hehehehe

keli menari said...

Musim kenduri2 ni best2.Lagi2 kalu kawan sdnri kawin.Mmg bestt

ejulz said...

bertuah si husband dpt makan air tgn yien.. hehe.. :)

ir yien 9897 said...

Nurul :

haha.. kita selalu jmpa kat pratonotn..dah bnyka maknn yang di sediakan..hehehe

ir yien 9897 said...

keli menari :

kawan khawin kita pun terasa nk khawin..hehehe

ir yien 9897 said...

ejulz :
future husband lah..heheh :)
air tangan yang tak seberapa sedap :)