Sunday, October 7, 2012

Tips Nak Tinggalkan BF/GF !!



Assalamualaikum,
hAi, awak ,awak ,dan awak... kepada yang mengenali dan yang tidak mengenali
Nur illiyin yg bermaksud _ _ _ _ _ _ "siapa tahu insyallah dia terpandai"

Berbalik pada tajuk entry yien kali nie..
Memang hati yien teringin menjadi kan tips ini sebagai contoh dalam kehidupan harian yien
Cuma yien masih tidak kuat untuk beristiqamah =(

 firstly terangkan dekat dia yang kita nak berubah


♥ terangkan pada dia kapel itu haram disisi islam

♥ cakap dekat dia walau kita kapel 1000tahun belum tentu kita ada jodoh

♥ cakap dekat dia kita nak elak maksiat

 cakap dengan dia saya malu dengan allah

♥ cakap dengan dia kita selalu gaduh sebelum ni bkn sbb kita tak persefahamn
    tp sb ade kemungkaran dlm hbgn

♥ cakap dengan dia kita nak bercinta selepas kahwin.kan lebih indah

♥ cakap dengan dia hijrah itu kan pengorbanan?so saya nak berkorban
   cinta awak untuk cinta Allah

♥ cakap kat dia kalau awk nak kt saya,meminang saya cepat.saya taknak
    bercinta tapi takde hubungan sah!

♥ cakap dekat dia jom sama-sama berubah,insyallah kalau kita ada jodoh,
    hidup kita pasti bahagia!

cakap dekat dia.kita asyik gaduh je,saya nak kan ketenangan!

 cakap dekat dia bila kita berdua,syaitan akan jadi orang ketiga!

 cakap dekat dia saya sayangkan hubungan saya dengan Allah
   lebih dari saya sayangkan hubungan saya dengan awak.

♥ last sekali cakap dekat dia bye bye dan assalamualaikum:)


..kalau ada jodoh allah akan temukan kita balik..serahkan semua pada ALLAH..dia lebih mengetahui :) so now jom kita sama2 kejar cinta ALLAH..cinta yg x pernah menghampakan..

copy dari Dya Mohamad " yin memang suka blog dia"


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

5 comments:

Zabid9897 said...

Kau mmg adik along. I like (",)

Zabid9897 said...

Kau mmg adik along. I like (",)

Nurul Akmal said...

banyak nya tips.. hehehe :)

ir yien 9897 said...

Zabid9897 :

Sejak azali..hehehe

zouq said...

terbaik ... nak try coz awek aq ganaz dowh ...