Monday, April 11, 2011

PeNGaLaMaN Di UPM

Upm oh Upm :)
  • Time interview
Ini kisah ku dapat bkrja di UPM , seumur hidup x pernah interview, tamat jer ak di PSIS, ak di panggil interview di Fakulti _ _ _ _ _ (UPM). Time interview tue semua yg di panggil 18 org,Wau gantang2,lawa2 org yg g interview time 2 (dlm hati terasa cuak giler)... Hah! mujur ada pancar ku yg menemani ku time g interview 2( tenang hati ). Alhamdulilah rezeki murah ak terus dapat kerja kt situ,..ini lah pancar yg temani aku =)

  • Time dapat Kerja
Time ak lapor diri kat UPM tue, pagi2 2 ak kena knl kan diri kt semua staf,TIBO2 trkejut trjmpa kwn skolah rendah ak kt situ. Wau2 rupa2nyer dier jadi S.U kt Fakulti 2... Hilang lah cuak ak,kwn ak trpandang ak, ap lagi trkejut beruk lah dier.."WEI YIEN KO KER 2 "menjorit lk dier kat situ. hehe.. so ak pn tenang lh ad dier.. (hilang lh kemaluan ak)..ak pn wat muka slumber kenl kan diri.
INI BARU MUKADIMAH

Ok di pendek kan cerita.. time mula2 kerja pergh bosan, rasa mcm nak seacrh jerk FACEBOOK kt PC,memndngkan den staf baru den x berani lah nk search FB,terpaksa lah baca fail2 ap yg ader, (pdhl 1 haprak pn x paham).. then time rehat curi2 lh search FB.. eh2 dier FORBIDDEN kn laman web selain dari laman web UPM jerk.. dalam hati "BOSAN GILER X DPT SEARCH FACEBOOK" then hati ttp nk tgk email..hmmm email yahoo pn tak lerh.. yg den dpt seach email illiyin@ _ _ _ _. upm.edu.my (ap jerk yg ad kt email nie )
hahaha.. ak STAF UPM

Email nie jerlah yg dapek den baca (semua email dari lecture jerk) :(

  • Dapat juga Search FB
Seminggu ak bekerja..Banyak jgk lah kerja den buat,tumpu jerk pada kerja..nk search len x dapek.. so wat jerla tugas yg diberi.. (Jadi staf rajin giler time 2) hehehe... Tibe2 tergerak hati den tegur lh juruteknik komputer kat tmpt kerja den tue..

Dialog:

Saya: Abg naper kt tmpt yien takleh search laman web luar yerk?

Abg Fairus : eh2 mmg lh tak boleh, pihak UPM x kasi..

Saya : Larh yeker, Bosan lah..he3x

Abg Fairus : yien nak search FACEBOOK lh tu

Saya: eh2 mane ader, yien xder FB (ngencing jerk lebih) hehehe

Abg Fairus : abis yien nk search ap?

Saya : Nk baca Berita Harian..hehehe (konon2 jerk berlakon)

(Then si juruteknik tersebut perbetulkan lah laman PC yien utk mendapatkan laman web luar ) hehehehe (^_^)


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

7 comments:

mizzkechique said...

wah..bestnye..

ir yien said...

hehehe.. ap yg best..? x dpt search FB.. x best lah.. :)

Ujang9897 said...

gila la..update blog tu

ir yien said...

biasa bro... hehehehe :)

liyana said...

sng je mntk tlg kt juruteknik, ceh,hehehe

ir yien said...

heheheh.. juruteknik angah@ujang9897, :)

gamble said...

sy di situ :)