Monday, December 26, 2011

700 vs 70

Semalam baru usha gaji dalam CIMB, alhamdulilah dah masuk pun bonus "thankz goverment"
so dengan sepantas kilat yien pun tekan angka 700 (alamak terlebih satu angka kosong)
Terlompat2 lah yien kat depan mesin tu"nervous terkeluar cash banyak" selalu nyer keluar
RM70 jerk bila first gaji,..

Terus yien berlari keluar mencari kakak yang berada dalam kereta.sambil melayan lagu "beribu sesalan"

Yien : Akak yien terkeluar RM700...
Akak: hah! banyak nyer, mana duit nyer??
Yien : Ada kat mesin tu...Eh2 lupa nak amik..
Akak : SeNGaL ,nanti orang amik lahhh...
Yien : Berlari mendapat kan semula duit "memang sangat sengal " he3x
Akak : Bak duit , biar akak bank-in balik duit tu...

Then hari nie baru teringat.. Mulai saat,masa dan bulan nie,
yien dah memang wajib keluar kan RM700
untuk membayar duit kereta......

Sayangnyer nak keluar kan duit...
Sebelum nie boleh lah simpan RM500 sebulan dalam bank..
Kali nie setiap bulan 700 wajib di keluarkan.... =((




Mood : Belajar Berdikari........

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

17 comments:

Abg Stalker said...

xpe yien..:) kete tu mmg satu keperluan.nti da hbs byr da lega.

Miss Nadya said...

wah...bestnyer..:)

p/s :: rindu zaman sekolah jugak..:)

ir yien 9897 said...

Abg Stalker :

habis kontrak time umur yien 30 :(
lama nyerrr

SoLy SoLicious said...

xde lebih ke? belanje la..hihi

ir yien 9897 said...

SOLY.. :

ADa lebih dalam bank..hehehe

Marya Hana said...

i setakat ni bukan kate nak bayar duit kereta, lesen kereta pon x lepas2.. adeh ..

:)

Saddila said...

700 ? banyaknya . whoaa . tak jadi nak beli kereta sendiri . tunggu orang sponsor je la nampaknya .
semoga akak cepat langsaikan hutang :))

ir yien 9897 said...

Marya Hana :

hah! yeker.. xper pakwer boleh jd driver marya

ir yien 9897 said...

saddila :

wau.. takut nyer... hutang yg di pegang selaman 9 tahun..hehehe

Botak said...

monthly rm700., makan pasir dengan rumputlah jawab nye., hahahaha.. XD

ir yien 9897 said...

botak :

boleh kurus kan badan :)

KAMIHIDUP said...

wah, untunglah dah ada kereta, :)

Finaz Jaafar said...

pasni bole bawak akak jalan2 ek

cik wanie Lovela (CWL) said...

xpa utk kesengan hidup :P

eVa said...

sakit byr utang tiap2 bulan.. ckit jer tinggal nak shopping.. ehhe

Ujang9897 said...

dah pesan byk kali.., nk gak amik inspira rasa kan..=)

BeloG MTT said...

Wahhhh ! Nanti boleh bawak MTT jenjalan :P