Wednesday, May 2, 2012

Bila Nak Sambung Belajar Semula!!??


Mencari peluang kerja saat umur masih muda (21age), "rezeki awal" Alhamdulilah
Bekerja di sebuah Badan berkanun iaitu sebuah
instititut rangking paling tinggi (UPM)  "ayat berlagak"

Disebabkan yien menjadi staf di bahagian institut
Nafsu belajar melonjak-lonjak..
Sadis pula kalau tak sambung belajar ,seperti yang yien sering lihat
apabila pelajar degree sendiri membuat pendaftaran dengan yien
mereka panggil saya Prof "terharu seketika" he3x


Ops Staf UPM not Student UPM

Macam mana nak sambung belajar, bila dah ada Aset Sendiri??


Membeli aset sendiri pada umur yang sangat muda juga (21age)Alhamdulilah

Tapi hati tetap berlonjak nak belajar..
Manusia memang takkan cukup apa yang ada kan :)

So jalan Penyelesaian nyer....
Tindakan yang yien akan ambil untuk mencapai impian yien

ialah : Pengajian Jarak Jauh (PJJ)
Insyallah U.M menanti... =)

Bersusah-susah lah dahula .......
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

19 comments:

Phat said...

good luck ya..

Reena said...

same la kite.. putih tu inspira ke waja..cayalah yin!! kte mmpu saga je.. huhuh

ir yien 9897 said...

phat :

thankz yerh :)

ir yien 9897 said...

Reena :

putih tu inspira..
terambil dari sudut tepi jerk :)

saga pun takper,yg penting aset sendiri kan :)

diana said...

bagus la macam tu...muda2 dah ada aset sendiri.nnti kawen tak susah.lepas ni beli rumah pulak..:)

Mysara Ab Rahman said...

gud luk! bagus la cm tu..:)

ejulz said...

dulu slalu kuar masuk UPM.. dah mcm student @ staff kat sana.. padahal lepak ngan member je dlm tu.. hehe

Ezad Skytech said...

hee..bagus la muda2 da berfikiran jauh mcm tu kan...kalau ada aset sendiri..senang nanti masa depan..:D

ir yien 9897 said...

diana:

nnti kawen suami pun senang."tak nyusah kan..hehe..rumah insyallah :)

ir yien 9897 said...

Mysara Ab Rahman :

semangat itu perlu adakan..hehe

ejulz :

owh patut lah macam pernah nampak jer ejuls kat cni (tipu) =)

ir yien 9897 said...

Ezad Skytech :

muda laggi kan.. :)
insyallah mula dari bawah :)

ejulz said...

insyaallah.. gud luck yien..

✿Gucciey Lavender✿ said...

bertuahlah . umo muda pun dah ad aset sendiri . good lauck ye kak ^^

ir yien 9897 said...

ejulz :

thankz ejulz :)
terharu tersimpul malu..hehehe

ir yien 9897 said...

✿Gucciey Lavender✿

alhamdulilah dorongan dari orang tua :)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

god gurlz ! muda2 da ade aset sendri =)

eima said...

mana ek nk tekan button like ni ..hehehe

ir yien 9897 said...

♥ Cik EylaDiLLa ♥ :

alhamdulilah.
thankz :)

ir yien 9897 said...

eima :

hehehe ..malu jerk.. :)