Wednesday, August 8, 2012

Bangga jadi orang terakhir di Baskin Robin Alamanda

Semalam kita semua telah di gempar gempur kan
tentang BR seluruh malaysia akan memberi Percuma
aiskrim satu scoop bermula jam 8-10pm...

So lokasi BR yang berhampiran dengan lokasi rumah yien
semestinya Alamanda Putrajaya..

Punya lah excited nak tengok apa akan terjadi dengan BR
pada saat2 di beri percuma selama 2jam sahaja...

So sampai nyer yien untuk menunggu ketibaan Jam 8.00pm
yien sampai ke lokasi 7.45pm...



!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

keluarga chongwei jer ramai (cina)
Sebelum ketibaan nyer jam 8.00pm..
beratur dah kemain panjangggggggggggg......

Semua tempat kami pergi penuh....
Nando's Alamanda kami sampai jam 6.00 pm tapi dah penuh juga...!!??
Terpaksa lah menunggu second time jam 8.30pm

Terkuntang kanting kami cari tempat berbuka lain??
Nak beratur kat Baskin Robbin memang tak mungking lah..
.. dah sampai ker luar tasik alamda orang beratur
"syabas kepada yang beratur, kerana anda tergolong dari orang2 yang bersabar"

Angah dengan kak yana pun excited tengok orang beratur panjang
mood : happy walaupun lapar... he3x

So terpaksa kami bawa diri menuju ke tempat duduk di hadapan gerai Nando's
menanti jam 8.30 , tengok di sekeliling alam..ramai nyer orang excited bila dapat BR
walaupun hanya satu scoop "kami pun turut gembira walaupun tak dapat BR"

Muka laparrrrrr...

Yerhhhhhh finally dapat juga masuk Nando's
Niat hati nak jer order half chicken ... Lapar semalam pun tak habis lagi..hehehe

Tapi memikir kan berat badan yang tak turun2..
Terbantut niat nafsu kelaparan yien nak makan banyak2..hehehe
Pilihan saya hanya lah Quarter Chicken...
Alhamdulilah kenyang.....

Kami berbuka puasa jam 9.00pm di Nando's
paling lama dalam 20 hari kita berpuasa... (:

Tapi membatal kan puasa tepat pada waktu nyer..
Di beri minuman percuma air sirap bandung di hadapan surau alamanda..Bagus2..

Selepas melantak  sehabisan di Nando's
Kami semua berpatah balik untuk mencuba nasib di Baskin Robin..

WaHhhh masih ramai beratur hingga ke luar tasik Alamanda..
bak kata angah ,sepangjang 500 meter orang beratur...

Kami sampai2 jer kat tempat beratur tu..
Ada yang jaga barisan untuk BR tu bagi kami LAST kupon..

"Ok jam sudah pukul 10.00pm , masa sudah tamat, hanya orang yang ada Kupon BR jer yang boleh mendapat ais krim BR" Jerit penjagga BR"

Kupon Terakhir di Alamanda ,hak milik kami

Bangga dapat kupon terakhir dalam sejarah..
Bangga bukan Bagang !!?? he3x

Selepas dapat kupon terakhir jerk..
kami balik tampa rasa niat nak beratur langsung.. hehehe

Arahan : sesiapa yang masih simpan kupon BR yang tak sempat ambil aiskrim semalam
boleh tuntut hari nie...(^_____^) arahan yien


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

14 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

Penangan BR mmg dasyat....sabor jer la kan yien :-)..hehe

ir yien 9897 said...

^^nu[dd]yra^^ :

hahaha..walaupun tak dapat, tapi happy dengan suasana semalam :)

Phat said...

Temerloh x de BR sob sob

ir yien 9897 said...

Phat :

yeker..kat almanda nie ada pun..yien tak dapat juga.. :(

Cik Puan Rara said...

hehehe gigih.

ir yien 9897 said...

kami tak beratur punn.. sajajer amik kupon,..nak tahu jadi orang yg keberapa... :)

hafiz hafizol said...

untunglah dapat kupon.. haha

haz said...

wahhh.. bestnye dpt BR free x pyh bertr pn.. haaha haz pn rmh dkt ngn alamanda mls nk pergi sane. komfem2 la kn beratr pnjggg~ hihi

ir yien 9897 said...

hafiz hafizol :

hahaha dapat kupon jer yang mampu..

ir yien 9897 said...

haz :

tak dapat makn pun dapat kupon jerk.. tapi tak sesabar org lain beratur.. blar jerkk :)

yaya_flanella said...

yien dapat perasa ape? urgh takleh jadi kempunan jugak ni. beli pun beli la. huhu

Nurul Akmal said...

merasa jugak kan.. hehehe

ejulz said...

x ajak pun.. nak pegi aritu tp terawih abis 945.. mmg x sempat nak g alamanda.. hehe. cancel program ngan kwn.. hehe

Cik Yana said...

untunglaa dapat even kupon je kan time tu.
CY terus terlepas sebab balik kerja pukul 8pm, theen bukak fb baru tau pasal free malam tu.
dah terlambat sobsss