Wednesday, January 11, 2012

Pengalaman Jaga student exam !!

Jarang update Blog kerana...
Yien bertugas di ------>Dewan besar

Dekat DB confrom lah tak leh update blog..
dah 2 minggu mengadap muka student

Masing3 muka tension  kerut seribu..
"subjek yang di ambil biologi,fizik,kimia dan matematik"
stress nyer muka dorang...

Sejujur nyer.. setiap kali subjek yang yien jaga..
mesti ada juga sesetengah student intai kiri kanan..

Then main jeling2 lah dier dgn pengawas sebaik yien nie
yien pun senyum "melembut kan hati mereka"

Nak tegur jgn meniru "mcm time belajar dulu, yien tak pernah tiru"OpsSss
So wat tak tahu lah.. lagi pun bukan dier nmpak pun jawapan orang sebelah..

Ada student (1) yang bertanya kepada yien :

Student : Dr. Soalan no3 nie , kenapa sama dengan no4???
Yien: Owhh awak cuba tanya pengajar awak tu yerh, saya ajar Fizik"bajet jer !!"
saya bukan lah Dr dan sapa-sapa

Ada student (2) Master  yang bertanya kepada yien :

Student : Kak, boleh saya dapat kan kertas jawapan lebih
Yien : Owh adik sila jawap depan belakang kertas jawapan ni yerh..
saya adik bukan lah sapa-sapa

*Kan best kalau jadi pensyarah yang sah dan benar*

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

12 comments:

KAMIHIDUP said...

seronok sebenarnya jaga exam ni, macam macam gelagat ada. :)

Cikpuan rara said...

heheheh dpt panggilan dr?best nya =) yelah mst teringat kenangan kite exam dulu kan.

ir yien 9897 said...

KAMIHIDUP :

haah macam2 gelagat ada :)
kadang2 kecian juga tgk dorng stress

ir yien 9897 said...

Cikpuan rara:

hahaha.. dr hanya pada panggilan palsu.. :)
dulu time exam pun cuak jerk

Lady Emilya said...

woh..mcm gelagat huhu ^^

Saddila said...

teringin nak jaga exam . tak tahu kenapa . hehee .
semoga akak boleh jadi pensyarah . hee amin ?:)

Selendang Merah said...

macam gelagat leh tengok kan yien..best2 teringin gak nak jaga exam..hehe

Picoz Shupalula. said...

hahaha. jawapan yang menarik

syuesyada said...

hey prof yien !
hehehe..lama deh x komen cni..
syue tgh exam nih.mai la jga kt DB cni :)

ir yien 9897 said...

Saddila :

JUM2 JAGA EXAM ngn akk
boleh cuci mata..hehe

ir yien 9897 said...

Selendang Merah :

jum yien jaga depan selendang jaga belakang...hehehe

Picoz Shupalula :

hehehe.. itu membakar semnagat :)

ir yien 9897 said...

syuesyada :

maaf lah prof nk jaga student UPm jerk..hehe