Tuesday, November 15, 2011

21 TAHUN -->BERDIKARI

Wahhhhhhh.. Baru terasa sangat tua .... (T_T)
Baru ku sedar, makin meningkat usaha,
makin banyak duit sendiri di keluarkan

Saat Umur 21 nie, semua perbelanjaan di tanggung sendiri...
Wah berat nyer tangan nak keluarkan duit dari kad CIMB sendiri
My mum dah tak manja kan yien... :(

Percaya lah yien belum lagi
mampu berdikari
... T_T

Perkara semalam menyedarkan yien erti dewasa.

Semalam yien demam "selsema"
Pandang kanan, Abah sebuk melayan cucu dia
Pandang kiri, Mak sebuk masak.

Siapa nak teman yien pergi klinik???? (T_T)
Terpaksa bawak diri.... .

Pinnn2..Pinn22.. sapa lak buat Hon kat depan rumah..
Wah gula-gula hati yien datang.. "kebetulan" terasa wajib nyer ada
Boyfriend nie.."boleh teman pergi klinik" hehehhehe



Sampai ke-klinik UPM

Nurse : Maaf cik yien, umur awak telah melebihi bagi panel
             UPM mak awak

Yien : Hah! saya baru 21 tahun, takkan tak boleh..

Nurse : Maaf, bagi panel ini, anak kepada Staf tidak boleh
            lebih dari 21 tahun..Cik perlu isi borang untuk
            mendaftar baru "jadi org luar"

Yien: Owh.. OK kena bayar sendiri yerh... =(

.......................................................

Doktor : awak kena beli ubat untuk Spray kat hidung,

Yien : Mahal tak doktor??

Doktor : Harga nyer RM 39.90sen ,kamu bawa duit lebih tak?

Yien : Owh insyallah cukup......

So Harga selepas di tolak tambah,bahagi,darab,
persamaan dengan RM 59.90.. "duit sendiri kena keluar"

Pengalaman Mengajar yien erti dewasa..

Semalam pergi bank : uruskan pembelian kereta
Disebabkan umur 21 tahun kena guna duit sendiri lagi =(
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

17 comments:

yuyu aziz said...

21 muda lagi yien..nanti yien akan dewasa jgk.

akak ni dah duaplohlime pun still perangai mcm budak2. hewhew

mizzkechique said...

hehe..kena berdikari dh semuanya...

ir yien 9897 said...

yuyu aziz :

ehhehe.. tp terasa nyer berat hati nk keluar duit sendiri :)

ir yien 9897 said...

mizzkechique :

yerp terpaksa belajar dari sekarang kan :)

hani syahida said...

pakai kad staff takleh dpt free ek kat PK?

SoLy SoLicious said...

lol..dah elok lum slsema tu? hee.. mcm kanak2 ribina je yien ni..heee

ir yien 9897 said...

hani syahida :

tak boleh pun :(
kesian kan kami :)

ir yien 9897 said...

SoLy SoLicious :

eh2 kanak2 yerh..
wah muda lagi kan..hehe
alhamdulilah..dh ok sikit selsema nie :)

knaR said...

Style~ bia cepat matang.. =) selamat datang ke alam Matang. =) jemput bace entri matang saya: http://bediffer3nt.blogspot.com/2011/09/bismillah-ar-rahman-ar-rahim-apakah.html
hehe..

ir yien 9897 said...

knar :
alhamdulilah masuk ke-alam matang :)

Zabid9897 said...

hahahahahaha (",)

Abg Stalker said...

da keluar duit sdri baru rasa perit kn?hehe..xpe,da lme2 nti biasa la.bru la bole kwin,sbb da bersedia semuanya. :)

Finaz Jaafar said...

ngaaaa rasakan dunia dewasa !!!
**kata2 org jeles..hahaha

ermm sbg org yg da lbh dr 21 thn ni mmg phm keadaan kamu..

MaYa MustWany said...

amboi3 21,tak kan mereka nak uruskan dah.macam account bank gak,bila da besar,suruh tukar nama.jangan dok guna nama mak bapak,kene nama sendiri lak.hihihihi..tapi pengalaman macam ni mendewasakan kita lagi.

ejulz said...

xpe.. blajar berdikari pelan2.. insyaallah boleh.. :)

faizulosman said...

hidup ni kat mana2 kene pakai duit...nk ke tandas pn guna duit...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/11/jakun-di-ptsl.html

Saddila said...

wahhh akak nak beli kereta laa !

bestnya ada kereta sendiri . tapi bayar pon sendiri . tak suka -__-