Thursday, November 3, 2011

KAMI : Kerana 1 paper, Repeat 1 sem !!!

Wah jam 5.00 am pagi tadi hujan lebat di area Bangi dan Kajang
yien terbangun awal dan terus takleh sambung tido..

so dah bosan2 melayan kesejukkan akibat Hujan yang lebat
apa lagi, macam biasa lah kacau manusia sekian alam..

yien pun call lah gula2 hati yien "first call tak angkat"
                                               "second call tak angkat"
                                               "kali ke-3 dia angkat call"
So bergayut segayut beruk
dengan gula2 hati.."mujur tak kena marah"

Ok di ringkas kan cerita.. selepas yien habis bergayut
terus yien siap pergi kerja...

Dalam kereta dengar lah PANGGILAN HANGIT,HOT FM

Tajuknya :
seorang rakan mengenakan sahabat nya
mengatakan si sahabat terpaksa  Repeat 1sem, krn Gagal 1paper,



Apa kaitan pic minah2 nie ??


Sapa tak dengar Panggilan Hangit Pagi tadi..
sila lah dengar ulangan nyer... =)
tergelak-gelak "sambil mngalir air mata"

Actualy kena kat batang hidung KAMI
 Kerana 1 paper, Repeat  1 sem !!!

Bukan sebab gagal
, tapi sebab Tersilap Tengok Jadual exam

mula paper kul 8am, KAMI lak ingat paper mula kul 2pm

"pengalaman pahit yien seumur idup"
bila di ingat kan balik.. tergelak2 di buat nyer..hehehe

Tapi alhamdulilah mujur tak repeat 1 sem..
menghabis kan duit mak bapak jer nanti..

KAMI kenalah diberi tugasan
untuk menyiapkan 3 assgment

Tapi itu kisah lama KAMI,
Sekarang masing2 dah kerja "menepati masa" =))

P/s : Sayangi lah duit mak ayah kita.. Jangan habis kan duit mereka
       Kerana 1 paper, Repeat  1 sem !!! =)
       Baik minta parent kita belikan kan HP blackbery  =))


.
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

20 comments:

BeloG MTT said...

MTT pon dengar jugak panggilan hangit pagi tadi tu..Kesian dia sampai menangis2 lahh.. Hehehe :D

Gudluck sayanggg ! :)

Abg Stalker said...

hahaha..so skrg failed paper tu sbb x dtg exam la eh?haha..apa la korg,lain kli tny org lain jgk.tu la berpuak sgt ni.ish2..:)nsb baik x repeat sem.mati woo +_+

ir yien 9897 said...

MTT :

Hehehe manja nyer laki tu kan..
hahah.. kesian dan kelakar :)

ir yien 9897 said...

Abg stalker :

eh2 abg nie,, itu kisah lama lah,...
dah lepas pun..ktorng semua pun dh kerja :) hehehee

KAMIHIDUP said...

tak sempat dengar pula panggilan hangit tadi.

ir yien 9897 said...

hah mesti bangun lambat :p

Atenyana said...

Haha, samela mcm my fren, salah tengok jadual..
tapi lagi sadis la..
die ingat paper lusa, tgok2 esok..gitula lebay kurang..;p

milo said...

huiiii..bahaya tuu kalo silap tgk jadual exam..menakutkan tol..hehehe..lain x hati2 ye... :)

cheqwa said...

hahaha...dgr cam lawak walopon menyakotkan hati je kena repeat paper kan kan.haha

ir yien 9897 said...

Atenyana :

hehehe,, member or atin sendiri :)

owh mesti dia tak ready nk study kan :)

ir yien 9897 said...

milo :

hahaha. pengalaman pahit menjadi pengajaran :)

ir yien 9897 said...

cheqwa :

tidakkkkkkk KAMI tak kena repeat ..hehehe

katakataDILA said...

mesti kelakar kan. tak sempat pulak nak dgr ^^

ejulz said...

ejulz pun penah jugak salah jadual exam.. heHe.. tpi xleh buat ape.. tpaksa repeat balik sbb xde MC.. adehhh

ir yien 9897 said...

DILA :

hah! bgun pagi lambat...heheh
takpa ad ulangan nyer

ir yien 9897 said...

ejulz :

hah! nasib kita sama..
nnti bgtaw anak2 jgn tiru ayah..hehehe

Munnafendy said...

kesian mamat tu nangis smpai teresak2 kan =)

ha len kali kena buat jadual besar2 ni

ir yien 9897 said...

hehehe
laki pun leh nangis .. lagi2 yien yg jiwa lembut nie..hehehee

Miss Eiza said...

wah bahayanya kalau salah tgk jadual...sy kena alert lah lepas ni...huhu

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...folllow pakjoe blk tau heheheh