Tuesday, November 22, 2011

Ada Apa Pada Cinta

Tentang CINTA
Honestly pada pandangan yien ,
yien perempuan yang lembut lembik,
dan punyai
penyakit ashtma"alhamdulilah tak kritikal"
perlukan
someone untuk guard yien kemana saja yien pergi
 

>Contoh pergi shoping, "tak larat nak angkat barang berat2"
>Pergi jogging "di harapkan si dia bersabar melayan kerenah
   kelembapan yien berjalan dan berjogging"kalau pergi ngn kawan2
  conform dorang menyampah jer nak tunggu yien yang ketinggalan
 
>Tempat menuntut ilmu pengetahuaan
  "konon nak tanya something yang tak faham"


Selain itu,ada segelintir orang yang mengkritik tentang Isu couple

Couple

  • Sebab dia cantik
  • Dia kaya "masyuk"
  • Dia Setia dan Matang
NO Couple
  • Perempuan tak cantik "tak laku"
  • Perempuan Tak pandai "takda ilmu"
  • Pengkid "ini yang paling tak tahan"
Biasa lah mulut orang yang mengkritik,..
Yang penting tanam kan pada diri, ikut mana yang terbaik,
"pandai lah jaga diri "

kepada wanita yang sihat dan mampu berdikari
tak perlu menjadika couple itu penting dalam idup "Khawin terus"





“Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya
kamu mengingat kebesaran ALLAH.” (Adz Dzariyat : 49)


Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya

Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan


Berakhir lah hubungan itu dengan ikatan Pernikahan

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

20 comments:

Zabid9897 said...

saya sayang awak (",)

Phat said...

wah nice la yien....tp yg penting jodoh pertemuan di tangan tuhan kan

Munnafendy said...

nice...
tp bukan sng nk memndam rasa... =)

Saddila said...

dila memang nak kahwin awal tapi baru 18 kot . haha
tunggu je pakwe pinang nnt :))

semoga kak yien bahagia !!

ir yien 9897 said...

Zabid9887 :

malu lah saya..hehehe

phat :

serah kan pada yang esa

ir yien 9897 said...

munafendy :

percaya pada yang esa :)
insyallah di janjikan yg terbaik :)

dilla :

thankz cyg :)

Abg Stalker said...

:)syg dlm diam.

diana said...

pengkid sekarang pun dah ramai ada couple..hehehhe..tapi yang sejenis la..;p

Ezad Skytech said...

jodoh pertemuan tu semua da ditentukanNya...:)

SoLy SoLicious said...

nk mngembara dulu la..nk carik jdoh gak ni..heee

Saiazuan said...

you know, i like to carry girls bags.. but my ex wont let me hold her.. mayb there is a secret in it? lol

cantekk said...

ermmmm....tgh pendam rasa chenta la ni smbil bdoa,, aduhh.. tp org kata kalau pendam2 ni bole jd pnyakit, cmana tu yin? =D

Cik Aish said...

sy pun syg awk..tp takut nak gtau..haha

ok just kidding. hai!

AnAk dEneSor said...

setuju..yeay

Finaz Jaafar said...

fine..nak pi carik bakal suami sekarang jugak !! pastu kawen..lalala

nysah mydon said...

yesss..cintailah orang itu dlm diam..walaupun dia tak mengetahuinya..sadis!hu

Yasmin ♥ said...

sgt setuju :']

nik nurhidayah said...

absolutely rite dear..

qasehraihan said...

suka ayat awk yg ni..


Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya

Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan


huhuhuhu...

hai yien adik ujang...
salam kenal..hehe

Selendang Merah said...

yien jom kawen..hehehe. :D