Thursday, August 18, 2011

LUAHAN SERIOUS !!!

"Belajar menghormati orang lain jika kalian ingin dihormati - 
Anda sopan Saya pun segan"

Hari ni kena marah dengan officemate
Punca yien tak tahu, Tapi sumpah terasa habis...
Tiba2 air mata mengalir dengan deras teringat kat Mak
Mak adik kena marah"dalam hati terdetik kesedihan"
pasti mak tengah menjadi silent reader blog yien sekarang..

Wei yien tak pernah kena marah larh dengan orang luar
Sob2 T_T "argh cengeng lak budak nie"
Dalam hati taknak Kerja lagi nak duk umah bagi kucing makan...
Konon perempuan tak payah belajar tinggi2 akhirnya ke dapur juga..
"sekarang tengok perempuan jer yang ramai kerja"
Motivasi diri yien sendiri..
  • Nabi galakkan umat nyer berniaga sendiri "kerja bawah orang mmg kena marah lah"
  • Usaha/Cekap dalam tugasan kerja, jangan mengharap kan tunjuk ajar orang
  • Kerja dengan ikhlas,jangan merungut.....
  • Mencari rezeki yang halal "jangan waktu kerja nak melencong"eh yang si yien duk on9 nie di kira melencong dari tugasan kerja yerh...tompang lalu jap ----->
 Kena Kritikan Dan Teguran Mengajar Kita Erti Kematangan
Kenapa tiba2 yien nak cerita hal peribadi yien !!
Sebab yien terbaca dari Facebook Angah yien dan kebetulan
hati yien memang tengah sedih.

ok nie first time entry luahan perasaan yien..
well dah kata diari kan..
yien tak salahkan officemate yien tue..
Muhasabah diri.. :)


Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

17 comments:

Miss Nadya said...

ta mau sedih2...xpe..teguran itu kan bagus..tapi kalau teguran yg tak betul..nak marah pon ada..:)

nad letak header blog ni kat Page Nad

KimiCnoL said...

jangan sedih2 ye..happy3 ;) hehe

Cik Bell said...

mmg sedih klu kena marah dgn stranger..huhu..jgn sedih taw..nanti bell pun sedih..sob2

SoLy SoLicious said...

xde sebab kene marah? mybe ade la kot bnde yg die xpuas hati..sbr ye yien...ade hikmah disebalik pe yg blaku

Aida Omar said...

kena marah mmg terasa sedih di hati.. tp nk hilangkan sedih tu kita think positif erk laling.. tarik napas dalam2 dan hembus.. yg penting senyum dpt mengubat kesedihan :)

!! YaNa YassiN !! said...

xmosedih2 lagi yer,... senyummm,.. !!!

Lea IsNaw! said...

dah2..jagan sedih2 lagi
lepasni kena beware la
jgn ulangi kesilapan sama lgi

ir yien 9897 said...

Miss Nadya :
teguran kalau pada kebaikan
boleh lah yien redha :(

Kimicnol :
Ok thankz :)

Cik Bell :

eh2 bell jgn lah kongsi sedih ngn yien..kecian bell.. :) tq dear

ir yien 9897 said...

Soly :
yerp terima dengan redha.. betul gak,mybe ada hikmah di sebalik teguran :)

Aida Omar :

:) menangis2 kuat.. boleh melegakan jugak kan.. :) tq dear :)

Yana: bina kegembiraan yg baru :)

Lea : tak tahu apa sebab :(

Ujang9897 said...

padan muka..hahahah

kena marah baru la kerja namanya

ir yien 9897 said...

Ujang9897 :

ekley dia pun sama..
buat kerja biar ikhlas..jgn duk minta tolong yien pagi2..

taknak tolong dah.baru tahu
langit tinggi atau rendah..lalalala

Aff said...

aduhai, sian yien kn marah. sabar ye, xmo sdey2 lg ;)

YanaMIB said...

br lah muda kena marah! pasni akak slalu marah yien lah..kasi kental sket..muahahaha~

L.E.L.A said...

hye..tmpng laluw..lela pon prnh kna mrh kt cmpany ni..dh keje stgh thn, lela msh blur psl job scope lela..biler bos mntk dokumen bukti..lela tatau mana lela nk kna cr n korek surat tu.. bos ckp, kna matang n cepat suaikn diri jgn guna gear lembab..org dh guna gear 5..direct kan? mmg sedey sgt...

selendang merah said...

yien jangan sedih nah...jd kn teguran itu sebagai pembakar semangat yien untuk lebih baik pada masa akan datang

Areliff said...

esok2 jadi bos marah la balik hu3

Abang Stalker said...

xkne marah kje x jalan..haha.ala,pengalaman le tu.bru matang ckit kn. ;)