Thursday, August 25, 2011

Sebelum Balik Kampung Isi Borang Ni Dulu =))

Ok yien share untuk kawan2 yang tersayang..
Selamat Bercuti :)
Nak no account yien tak??
bank-in duit Raya kat yien.. :)


Terkini, PDRM telah pun menyediakan BORANG MAKLUMAT : BALIK KAMPUNG sempena cuti perayaan Aidilfitri ini. Apa sebenarnya tujuan borang ini? Tujuan borang ini dikeluarkan ialah demi mencegah kegiatan jenayah semasa penduduk di kawasan perumahan meninggalkan rumah untuk pulang ke kampung semasa cuti perayaan.

Borang ini perlu diisi oleh pemilik kediaman & diserahkan semula ke Balai Polis berhampiran, bagi memudahkan pihak polis membuat pemantauan dan rondaan. Didalam borang ini juga disertakan tips-tips bagi mengelakkan kejadian pecah rumah dan banyak lagi. Dimana anda boleh mendapatkan borang ini? Sungguh mudah, dengan hanya klik DOWNLOAD atau layari laman web PDRM. Akhir kata, selamat bercuti. :D

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

15 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

:) rmh byk harta..mmg la risau.haha

blk kmpg hati2 dijalan raya k.slmt hr raya yien!

abg lbh tua,jd yien kne la bg duit raya.nti bank in kt abg tau. :D

SoLy SoLicious said...

hati2 ye tnggalkan rumah..pastikan brg disimpan leklok, terutamanya yg berharga :)

take care..

NURUL AINI NORAZMAN said...

alahaiii,.rumah aini tak benda berharga pun,.hehehe
nice,.so that ramai org akan tahu,.=)

Liza @ Adzriel AB said...

info yg bagus ni.. ish kalau rumah tak de brg pun bukan depa tau..kalau depa nak masuk rompak, depa masuk juga. jgn diganti nyawa pulak. takut..

kotak bulat said...

balik kmpung..ooo...balik kmpung... ati riang..hehehe.. kb tak balik kmpung pun

☀ Izzaty Hedry☀ said...

zaty tk yah isi borang dah ..:P.. sebab dkt kwsan umah da ada guard..:P

Lea IsNaw! said...

bagus pdrm ni
ni syg polis lebih!

hihihi

muhamadsufian89 said...

wah bagus2. yien dah boleh dah keje polis pasni ni. takpun kawen dgn abang polis ke kan. hehe

zulhilmi.tempoyak said...

hmmm...klu rumah kat perumahan polis pon kne tak rsnye..?

Luqeem™ said...

yg kt highway boleh la bg duit raya kt polis klu kna tahan..haha

Hiddy Asri said...

Thanks for sharing. I really don't know..

EmpayarUtama said...

Bagus info ni. Macam da 3-4 taun da ada borang ni bole amik kat mana-mana balai (balai polis ya bukan balai raya). Selain tu boleh gak pesan-pesan kat jiran yang x balik (hidup berjiran kan... :))

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

BeloG MTT said...

Kalau kawasan rumah jiran jiran tak hamek tahu orang keliling memang bahaya..Naseb baik la kawasan rumah MTT havouge dengan makcik makcik yang kipochi.. :D

ir yien 9897 said...

Selamat Hari Raya Semua :)