Tuesday, August 2, 2011

Yien Sudah Menjadi Doktor !!??

Tajuk entry yang sangat poyo,
motif supaya 44 orang yang akan
mendoakan yien jadi doktor "joke" =))

Congratulations,im very happy to have a cousin being a doctor

Kebosanan melanda diri ku, mengantuk bercampur
L _p _ r "tak baikk sebut"
Kesungguhan ku memantau picuture2 orang yang terapat di FB,

Menarik perhatian mata ku yang kuyu pada FB cousin ku..
Godek satu per satu album2 dia kat FB,
Jatuh hati dengan satu album yang membuatkan
air mata yien mengalir
kerana terlalu gembira dan menompang bahagia..

  DR.MARINA ZAINAL
                                                         
Sikap cousin ku yang  humble,
tidak sombong, peramah, baik hati,
Sangat kagum dengan kerjayaan yang diperoleh sekarang,

Kisah specialnyer cousin yien ni, di antara adik beradik
dia paling sukar untuk menangkap dalam pelajaran
i mean she not genious person berbanding adik beradik dia yang lain yang sangat pintar,
mudah faham dan cepat tangkap pelajaran di dalam kelas

Dia berjaya melalui usaha gigih dia, yang tak pernah give up
even dia susah nak pickup ilmu yang di beri guru,
then dia berusaha beljar sendiri di rumah,
time dia belajar, dia tak suka duduk kat bilik dia akan
duduk kat kerusi kecil, untuk mengelakkan dia tertido


Hasil pengorbanan dan usaha gigih dia
Perasan tak air mata Makteh yien??
                                                  
Mama mana tak terharu dengan kejayaan anak dia
Wah.. jadi doktor tue, dulu report card yien
cita-cita konon2 nak jadi doktoe
"tapi usaha nak jadi doktor tu,,harem takda"
Tahniah kepada makteh juga,kerana berjaya mendidik anak2 makteh
muaxxzzzzzzz.....

Btw lagi seorang cousin yien yang bakal menjadi doktor
adik kepada Dr.Marina
wah adik beradik doktor =) sejuk perot mak mengandung

Bakal Doktor
Good Luck Aboy =)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

26 comments:

nashanadz said...

great!!! weee~!!! congrats congrats congrats!!!

ir yien 9897 said...

nashanadz :

hehehe.. TQ :)

nur dhiya' aida said...

wah ! congratz :)))

mynameismy said...

tak lame lg yien plak..

study rajin2 ye..;)

sifu im said...

gud luck jadi doktor..klu dh jadi doktor,aku nk g klinik ko mtk MC free..haha

Lea IsNaw! said...

wah yein bila pulak nak jd doktor..hehehe

ir yien 9897 said...

nur dhiya' aida : TQ dear :)

mynameismy :

hah!! kos yien dah terpesong..huhuhu

ir yien 9897 said...

sifu im : hahaha
klinik saya takda MC :) Huhuhuh

Lea IsNaw! : dalam mimpi jerk boleh jadi doktor :)

Acik said...

ya, sayu!
sejuk perut mak mengandung
semoga yien juga akan capai kejayaan gemilang. Amin!

cheqwa said...

wooo,memang respek lah kat diorg..hihi.tahniah untuk kazen yien ^_^

SoLy SoLicious said...

tahniah tuk kazen kamu.....
meh sini SS nak doakan kamu jadik doktor.... xjadik doktor rawat org, doktor PHD pun ok what...heeee

selendang merah said...

wah taniah untuk kazen yien..doktor semua..wah...:)

D`littleye said...

heheh..:D aku da delet kat vvall aku...:P avvvvvvvvv...:D a boy

SYAFIQAHSALEH said...

msti parents dia happy..anak sume pandai pandai..alhamdullilah :)

ir yien 9897 said...

Thankz semuanyer
mood : terharu.. :)

Ain : hahahah dah agak dh..
jangan angau dear :)

Abang Stalker said...

wah..kakak kacak,adik cantik. :D

kazen dia ni pun cun jgk.. ;)


tahniah la tuk marina.semoga jd doktor yg x slh injet org.wawawaaa ;P

awk pun bgs jgk yien,kje dgn kerajaan. :)

Azham Vosovic said...

diorang amek PHD ke ni doktor perubatan?

ir yien 9897 said...

Abang Stalker :

hahaha.. terima kasih abg stalker yang sentiasa menjenguk yien,, :)

kerja kerajaan,eh2 mana tahu??stalker yerh..hahaha

mizzkechique said...

wahh...bangga kn bila sedara terdekat berjaya ni...

ir yien 9897 said...

Azham :

dorang amik doktor perubatan @ PHD :)

ir yien 9897 said...

Azham :

dorang amik doktor perubatan @ PHD :)

Isteri Encek Bard said...

tahniah untuk mereka.. usaha tanpa pustus asa, Insya Allah akan peroleh kejayaan...

siti kektus said...

wohaa~

suka nya semua jadi dokter. ;)

D`littleye said...

adui..angau dehhhhhhhhhhhh....

BeloG MTT said...

Tahniahhh ! :)

Finaz Jaafar said...

nak ngorat Aboy plissssssssssss