Thursday, August 4, 2011

Timbang menjadi teman pada Bulan Ramadhan

Abaikan wajah sigedik kat tepi2 jam tu =)

Terpengaruh dengan kawan2 office sampai terbawak2 kerumah,
tapi kat rumah family tak terpengaruh dengan yien pun
sedih bangat..huhuhu"godaan tak di layan"
So kepada wanita yang cantik,manis serta ayu
korang pun kena tergoda dengan aktiviti yang yien anjurkan

Pertama aktiviti ini akan dilakukan selepas sahur "tak wajib"
Borat lak ai 60KG...
Usaha tangga kejayaan :)
berusha dan terus berusah sampai ke jinjing pelamin "joke"
sibuk kan diri dalam pekerjaan "seperti On9" hahaha

Jam 2.30 p.m "saat perot dah bergendang"
sambung aktiviti seterusnya menimbang lagi
Berat dah turun 5 Kg =)
-55 KG-

Macam mana lagi nk kurang kan
berat badan tampa merasa penat tetapi
lebih pada enjoy

Hah!ofcouse lah erk2 , kalau erk2 boleh turun kan
berat badan ker !!??
jom ramai2 pergi erk2.. menimbang lagi

Hasil nyer
?
?
?
Turun 3 KG
-52 KG-
Wah turun juga berat badan..
boleh lah erk2 setiap jam... hehehe

Apa lagi yang di lakukan...sudah balik kerja
kat rumah Tengok TV
Pasang aircond 16* "sangat kuat"
Baring terlentang atas sofa
"tampa menolang mak masak"(tipu)

Jam 6.30 p.m "saat perot dah menyanyi dan bergendang"
sambung aktiviti seterusnya menimbang lagi
Wah dah turun 4 KG
-48 KG-
Jom ramai menimbang.. hehehehe
Abaikan aktiviti kemalasan yien

MOTIF : Timbang menjadi teman di kala bulan ramadhan "joke"
AWAS:  Berat yang di senarai kan bukan lah berat yien yang sebenar
               "rekaan semata2"!!


Jangan makan sampai terlalu kenyang,
Jangan tinggal solat,
Jangan membazir membeli di bazar ramadhan

Pergi tarawih yerh.. :)

Entry yang banyak picuter
Sebab Internet Tak berat, seberat yien =)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

21 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

hahahha...cik dd x timbang lagi berat cik dd time bulan poser..harap2 di akhir ramadahan turun banyak kilogram boleh x?hahahhaha...

BeloG MTT said...

Haha MTT pon dah gomok..Kena diet nie.. =(

~syue syada~ said...

erkk..syada dah la koros, ntah2 timbang makin rinngan.adesss ~ T__T

ir yien 9897 said...

DD : hahaha.. last puasa nanti timbang lah berat.. "senyum lebar "

MTT : Tipuu...... hehehe

ir yien 9897 said...

syue : dah lama tak update entry,
sebuk kelas yerh yunk..
wah2 nanti syue berbuka makan bnyk2..jalan kan aktiviti kemalasan yien hehehe

Cik Ayu said...

tertipu.. gempak giler dpat turun berkilo2

hani syahida said...

takmo turun berat takmo ;p

ir yien 9897 said...

Cik Ayu : hahaha..sekadar lakonan.

kak hani : hahaha
Awas lemak yien akan di transfer dekat akk hehehe :)

Isteri Encek Bard said...

WAHHH MATI-MATI AKAK HENGAT BERAT YIEN 48KG... KURUS KEDING TU

cheqwa said...

hahaa..cheqwa suka entry ni! wakakaka.ntah2 betul berat yien 48..saje je kan..kekeke ^_^
nak beli 1 lah penimbang berat,nak pegi kelas pon bawak ;p

ir yien 9897 said...

IEB : hehehehe :)

cheqwa : bersuaha menurun kan berat badan..heheheh

hahaha..bawa g kelas boleh buat bisness kalau kawan2 nk join timbang sekali timbang RM1 huhuhu :)

aiman said...

kerap benor timbang.. hehe..

AnAk dEneSor said...

wah..caya la..leh kurus camni..hi

Ujang9897 said...

owh........., adik aku ni pergi tarawih rupanya...bagusnya....

"tangan didada mata diatas"

aimie amalina said...

hehehehe
betol!
aiyakkk
jgn tgk scale selalu
nanti sedihh jek
hehehehe

Asyraf Arif said...

hahaha kenapa semua orang nak turun berat time puasa ?

SoLy SoLicious said...

hahaha.. mesti syok gile ase banyak trun dalam sehari sebb pose.. tp bertambah balik sebab berbuka... teeheee

miss Tira said...

bestnya dpt turun bnyk2...berat tira slalu maintain..susa turun...kalo turun, tinggl tulang la..hihi

cik pip said...

huh..xnak timbang berat..

ir yien 9897 said...

jangan berbuka..makan banyk dear.. :)

nuruashia ♥ said...

hahahaha...jahat gile ujang ckp cmtu kt adk sndiri :)