Sunday, July 31, 2011

Kesedihan pada tarikh lahir dan first puasa

abaikan tajuk entry,
actly kene lah bahagia dengan bulan yang berkat
jatuh pada kelahiran kita.. 01/08/ 2011 yien sangat bersyukur :)

Perkara nie mesti kadang2 ada yang tak sengaja kan berlaku
di kalangan orang yang bercinta..lalalala

Motif sedih !!???

1) BF lupa tarikh lahir

Luaham AWEK :
Ish apalah, birthday awek pun boleh lupa,menyampah nyer, tak sayang awek lah tu...
geram nyer...dah ada awek lain lah tu!!?? "rungutan seorang awek"

Luahan PAKWER :

Ya Allah, sesungguh nya aku mengigati hari kelahiran makwer ku, tapi apa kan daya,setiap kali kelahiran dia,aku akan menangis,aku takut suatu hari nati engkau akan mengambil dia semula dari aku .. :( kerana kelahiran seseorang itu menanda kan dia makin menghampiri mu...

2) BF off Hp

Luahan AWEK :
Aduh... kenapa pula dia off hp nie, aku dah lah dapat panggilan percuma 24 jam dari maxis , saat nie pula dia nak off Hp... kejam nyer dia, aku nak bergayut sampai 4,5 jam dengan dia, aduh pentingkan diri sungguh
benci lah, kalau macam ni,baik tak yah setia...

Luahan PAKWER
Ya Allah, aku tidak berdaya mendengar Alunakan suara manja dan merdu dia , Aku sangat menyayangi dia ,
dan aku tahu, bahawasanya, suara seseorang wanita itu adalah aurat..aku tak ingin dia Berdosa

Kepada adik2,akak2 jangan lah kamu bersedih jika berlaku serupa ini
Ada hikmah di sebalik kejadiannya, redha ketentuaannya,
Alhamdulilah hati yien insyallah akan memikirkan segala
yang terbaik untuk future husband yien... =)
"even mata dah bengkak menangis" huhuhu

Salam ramdhan kepada semua :)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

30 comments:

||aLeaSaRa|| said...

owh slm 1 ramadhan dan juga selamat ulang tahun ye....byk2kan berdoa kerana doa yg mustajab di saat berpuasa,berbuka dan semasa sahur.

ir yien 9897 said...

TQ dearrrrrrrr.. :)
selamat berpuasa :)

abah khalisha said...

hehehhe..kurangkan bergayut di bulan puasa ni..

Far8 budak baik said...

=ewahh ewahhhh
gatai nye nak berfuture husband..
ape nak jadi entah..
hahahahaha....
selamat berbuka ehhhh

ir yien 9897 said...

abah khalisa : yerp...
baru tahu suara pun aurat :) huuhuhu

ir yien 9897 said...

Far8,

haip..itu perancangan dan satu doa,
usha,doa,tawakal :)

Ieka Luvika said...

Nice entry...
patutla ade org tu sedih je mlm td..

bulan pose x bole sedih2 la adek manis :)

May ALLAH Bless you.. & kawin cepat! hekhek

ir yien 9897 said...

Ieka Luvika :
AMIN.... sedih tapi cuba untuk berfikiran positif..

tak dapat call BF, call akk pun takpa :)

Hiddy Asri said...

Selamat Menjalani Ibadah Puasa!

Hiddy Asri said...

Selamat Menjalani Ibadah Puasa!

cheqwa said...

yup.setiap perkara yg berlaku ada hikmahnya ^_^
yien,bfday yien ke hari ni??hepi bfday :D

toblerone said...

bertuah dpt pakwe cmtu.. kalau lelaki sygkn perempuannya, dia akan bimbing n didik insan tu menjadi wanita solehah :)

Isteri Encek Bard said...

alo-alo syiannyer dier.. takper banyak-banyakkan berdoa bulan poser nie yer dik

ir yien 9897 said...

cheqwa :

thankz dear :)

yerp tengah kuat kan semangat nie..huhhu :) selamat berpuasa ...

ir yien 9897 said...

toblerone :

insyallah dapat bf yang menyayangi even dia always silent :)
yang penting hati ikhlas :)

ir yien 9897 said...

I.E.B

aKK terharu seribu kali terharu.. :)

semangat berdoa pun berkoba2
ujian dari allah.. lahamdulilah :)

Pyka Rahmat said...

baiknya pakwe :(

littleworld said...

selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat hari lahir utk awak.....

aTy _faRed~ said...

selamat hari ulangtahun kelahiran..sonok nyer jatuh pade bulan ramadhan... dolu2 pernah sekali besday jatuh 1st ramadhan jugak...tapi lame dah.. nak dekat 9-10 tahun kot..:)

Hans said...

selamat hari lahir dan selamat berbuka
:-)

K I E R A said...

Happy Birthday Yien :)

Bagus entry ni,
Sejuk sikit hati klau fikir mcm ni.
Elakkan kita dari fikir bukan-bukan.
Saya suka.

kotak bulat said...

nk pkwe mcm tu boleh tak? hehehe...

roq said...

ahahaha..ala...lupe wish je pun..hehehe

singgah2 la sini )

ir yien 9897 said...

kotak bulat :
haip... takleh2.. ini yien punya..hahaha

roq :
sekali sekala nak manja2 ngn bf :)

zoe said...

terbaik punye... :) kene pikir positif je la nih kalau pakwe buat hal. hahaha

deem said...

sweet...:)

ir yien 9897 said...

zoe : hahaha

pakwer tak buat hal lah,
ada sebab tertentu dia wat sesuatu
tapi kita yang tak tahu..hahaha

deem : =))

Abang Stalker said...

ya tuhan...ampun yien,abg lpe la besday yien..maafkn abg..:(

hapy belated besday yien. :)semoga dibulan ramadhan ni,sgl hajat dan doa yien termakbul.Amin ya rabb~

ir yien 9897 said...

Abang Stalker :
touching lorh ngn abg,,hehehe

btw TQ abg yang selalu singgah blog yien :)

ir yien 9897 said...

Abang Stalker :
touching lorh ngn abg,,hehehe

btw TQ abg yang selalu singgah blog yien :)