Thursday, July 7, 2011

Ade suggestions!!­ ­ Macam mana nk faham perempuan ni­ ­ ??

Persoalan dari rakan tempat belajar
Nak katakan dia nie,
Pembaca setia blog yien yang merepek nie..

Kebanyakkan entry yang yien buat pun,
suggestions and requests dari rakan2 yien juga..

Eh2 yien bukan pakar cinta taw..
Sedangkan cinta yien dengan "Asyraf Muslim"
pun tak tahan lama,,
dia dah bertunang dengan perempuan lain.. T_T

Cuma pengalaman cinta yien tu ada secebis jari kelingking jerk :)
Blogger yang hebat dalam Cinta nie,
Yien pun kadang2 rujuk dari blog Kyerull


Eh2!! asyraf muslim mengadu kasih pula kat yien,!!!

Balik pada tajuk, si pakar cinta yien ni,
nak bagi sedikit cadangan yang tak seberepa patut nak ikut !!

Tips nak faham perempuan :

Perempuan lebih kecendung dalam ayat memerli, if dia memerli, tak payah layan wat budu jerk...hahaha "ok silap" sebagai mukadimah..

 
jangan mudah luah kan perkataan janji kat perempuan
"abang sabtu ni, janji yerh teman sayang shoping"
          'ok syg, abg janji' (lebih afdal mengucapkan INSYALLAH)

bila bertutur kata, guna madah yang lembut 
"cantik sayang bertudung,macam ni lah isteri abg"

jangan selalu bagitau perkara ni,
"sayang malam nie abang lepak dengan kawan2 abg dekat bistro"
   dalam hati awek (tak matang lah pakwe aku)


Jangan mudah perasan kan diri tu
"syg tadi ada awek tu asyik pandang abg jerk"OMG... lalala

Awas jangn sesekali cerita kan tentang ex-kamu faham!!!!

acuatly senang jerk nak faham...
terutama kalau dia benar-benar syg kat si BF,

girl tak mudah ngajuk lama-lama, dan mudah ada
perasaan rindu dekat kekasih
Lebih baik berdiam dari terus memujuk..he3x

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

15 comments:

BeloG MTT said...

Hahaha Yunk,MTT pon selalu di tanya soalan soalan macam tu..paling banyak daripada lelaki..Sebab fikirkan dorang perlukan pandangan so bagi jer la pandangan kat dorang...Ada yang panggil MTT Dr Love pon ada..Kelakar la dorang ni..Kadang kadang kita cite based on experience yang mana ada jela..Sharing is caring kankankan? :)

Isteri Encek Bard said...

hahhahaha.. best lah yien banyak idea menarik...

tamlegend said...

hehehe...tips nak cari pasangan yang sesuai ada tak???

UyaRayza said...

betul la yien hehehe..terutama ex tue hahaha..sah2 sampai ke cucu cicit diungkitnye hahahahaha

cheqhaizan said...

bestla entri nie:)

Miss Eiza said...

berbakat jadik doktor cinta ni..hehe

yaya_flanella said...

girl cepat merajuk tapi cepat sejuk.. hee

~syue syada~ said...

mcm syue lah kan, cepat merajuk, dan cepat rindu.. menyesal kalo merajuk lama2 pon, kang dia xlayan dah.huhu

ir yien 9897 said...

tamlegend : amboi..

hahaha.. erm.. nanti yien pikir kan
nak cari pasangan sesuai cari kat surau..hehehe

Hang Leo said...

amboi2..hehehe..tips memikat ir yien xde???hahaha..

SoLy SoLicious said...

perghh...kaunselor terbaik r...heeeee

fiq. said...

Bagusnya ada lelaki mcm ni, naka paham perempuan...

diana said...

ikut saja cakap pompuan..
kompem dalam hati wanita tu kamu adalah lelaki yang paling memahami wanita..
ekekekekek...

Adzriel AB said...

setuju dgn diana...ki..ki...

aleen aiden said...

Eh2 yien bukan pakar cinta taw..
Sedangkan cinta yien dengan "Asyraf Muslim"
pun tak tahan lama,,


ha3,stetmen nih comel tahu! :P