Thursday, July 14, 2011

Faktor Keburukan Makanan Dari Luar...!!!

Letak pic sebelah jer coz ngajuk dengan orang sebelah

Ini sering di bebel kan oleh Bestfriend yien @ Boy over flower yien
Melarang makan kat luar "lagi2 kedai mamak"!!,
Setiap kali keluar dengan dia, yien terpaksa ikat perot yang dah kebiasaannya sendat mendat,
Then bab air pula, dia hanya akan membelikan air mineral jer untuk yien,,??? i need  ice lemon tea :(

Faktor yang membuat kan dia melarang dan
menetang tegas nya sehingga nak buat rusuhan supaya yien tidak Makan luar,!!!
  1. Minyak yang digunakan berulang kali "colestrol tuuu"/ minyak yang murah"tak elok"
  2. Tidak cuci segala daging, limpa,paru,ikan,kerbau,kambing, lembu dengan bersih
  3. Nasi yang di masak seperti kawah "colestrol sangt"
  4. Lauk lama di masakkan semula @ hanya di panaskan sepanas2 nya..
  5. Tukang masak yang menambahkan perisa dengan mengalilrkan peloh dengan banyak,.
  6. Tukang masak mengorek hidung, mengaru segala kutu sambil masak hidangan kita ???.
  7. Ini berlaku pada retoran tutttt , apabila sajian kita tu terjatuh atas lantai, watress tersebut mengangkat dan mackup secantik baik sajian tersebut dengan menarik...wahhh selera... =_= 
    Ngajuk dengan boy over flower,kasi makan aiskrim jerk..!!!
Ops,, jangan saman yien yerh..
ini bukan dari kata-kata dan tafsiran yien
tapi ini bebelan dari Boys over Flower yien tue


"laki lebih kuat berleter dari pompuan"setuju ???...
Bila dia berleter macam tue,
siap bagi yien senarai faktor dia melarang yien makan luar,


bila baca nie, rasa tak selera hati perot
nak makan luar..JIMATttttt.. Tapi ada betul nyer kan..


Antara berlaku atau tidak, itu terpulang tukang masak dengan Allah..
Cuma kita perlu berhati-hati lah yerh..

Terpaksa lah bawak bekal setiap kali kelaur
dengan Boy over Flower.. hahaha..

Dah khawin conform 100% tak nak bawak makan luar...
(Saya Tak Pandai Masak)

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

22 comments:

KAMIHIDUP said...

makan luar ni ajinamoto banyak, itu je yang tak baik tuk kesihatan. heee. :)

cheqwa said...

tidaaaak,cheqwa xnak makan kat luar dah la...hehe.tipu je tu... ;p

rara pinkmafia said...

tp kalau mls.mmg luar lah jwpnya.heheh

ir yien 9897 said...

laju nyer korang muncul,, actly yien pun tak perasan yien dah publish entry nie,,hahah

haha sekali sekala makan luar tue boleh lah.. :)

Freaky said...

makanan luar, ada elok dan ada x elok. kena tengok tempat la

ir yien 9897 said...

Freaky : yang elok nyer tang mana tue ??huhuhu

Penggemar Coklat said...

pernah keracunan makanan sb makan luar.. trauma kejap makan luar, skrang ni buli dah sikit2x terima makanan luar..hehehe

~syue syada~ said...

haha..ni kalo yien kawen, konpem msk je kan.. terer lah yien msk nnt. ^^

ir yien 9897 said...

Penggemar Coklat: hah! thats y jgn makan luar..hehe tak moh mkn luar dah.. :)

ir yien 9897 said...

syue : arghhhhhhhhhh yien tak pandai masak,,takpa2 boy over flower yien pandai masak.. :)

kotak bulat said...

tgk la kebersihan tempat tu.. xsemua kedai mkn tu tak ok.. ad kedai yg pentingkn kebersihan kan..

gamble said...

Sudah Khawin Masak,
Jangan Makan Luar,
Macam hensem jer mamat sebelah tu.

lula said...

hahah..bgs aper yunk x mkn kt luar..cepat sikit dpt kumpul duit buat budget kenduri kawen..hehehe.. =D

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

hari2 aku mkn lua... :D

ir yien 9897 said...

lula : ai zaty... hahaha tapi sekali sekala nk juga makan kt luar.. :(


Paat "nama singkatan jerk" :

arghh ko pemalas nk masak, suh bini masak lah..hahaha

Ujang9897 said...

ckp lebih..tp mkn kt luar gak

ir yien 9897 said...

ujang : eh2 angah sorry ckit..
kalau yien keluar ngn azri mana pernah makan luar ........

muz said...

nampaknya awak kena belajar masaklah...hehe

Segmen : Gadget Kesayanganku

AnAk dEneSor said...

i pong minat ice lemon tea..=p

ir yien 9897 said...

Anak dEneSor : meh belanja yien ice lemon tea berpuluh botol..heheh

tamlegend said...

byk y tak eloknya...i also prefer makan kat umah is better...hehe.sory

ir yien 9897 said...

tamlegend : eh kenapa sorry
betul lah ,,better makan kt umh. di jamin bersih..insyallah :)