Tuesday, July 19, 2011

Salah ker apa yang di luahkan Kat FB ??


Ramai juga yang buat entry mengenai
masalah dengan kawan2 mereka yang
Bengang-bengang lepas kat FB..
Kalau korang tak suka korang remove jerlah dia dari friend FB

Yien taknak backup mana-mana pihak.
Cuma semua nak pandang negatif kat orang buat apa???
Buat ap kita mencari kesalahan orang,
mybe itu silap dia, n maybe dia lagi pintar dari kita,
dia lebih matang dari segi lain.. so buka hati luas2 "kasihani mereka"
Biar lah mereka buat sedemikian

Biarlah dia luahkan masalah kat FB,
atleast ada sesetengah org yg berpostif "like yien"huhu
akan bagi semangat or support SIKIT.,
if dia rasa FB dapat melegakan perasaaan dia, biar kan jerlah,..
buat apa kita yang alhamdulilah tiada masalh nak bengang
dengan orang yang sedang menerima tamparan masalah demikian
Kita bersyukur sebab tak diduga sedemikiaan

Dua perkara yang berlaku :

Kalau si kawan berkata sedemikian  >

" Eii bengang nyer, kenapa dia dengki dengan aku,sampai nak calar kan kereta aku, !!

Situasi nie korang doa kan dia supaya cepat selesai dengan masalah dia

Kalau si kawan berkata sedemikian  >

"Wah best nyer, my bf dah beli kereta baru,teruja nyer,.. !!

Situasi ini korang doa kan dia akan kekal sehingga ke jinjing pelamin..

IF korang taknak sakit jiwa limpa dan perasaan korang
yang sememangnya asal dari kain suci yang berwarna putih
Korang remove jer kawan korang tue..
Jangan jadi kan diri korang di selebungi misteri..hahaha

Bila pikir balik, haah lah yien sekarang jarang nak update
status FB, zaman hingusan dulu, setiap jam nak update..
Sekarang update BLog jerk.. Terima kasih BLOG. =))
Eh2 silap Terima Kasih Angah @ Ujang "bodek nak tiket wayang"

AMARAN : iNI bukan pada Batang idung yien sendiri
yien pun tak pernah nak luah kan macam tu kt FB,
cuma ini pada pandangan yien kenapa mereka bersikap
sedimikian.. "kocian kat mereka"
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

10 comments:

ejulz said...

nak luah perasaan kat fb boleh tp kene berpada2.. kene ada batas2 die.. x perlu bgtau semua.. :)

ir yien 9897 said...

betul2..
tapi kalau just sedih nyerrr..

lapar nyer..........

kecewa nya dengan result....

kalau mcm tu boleh kan :)

BeloG MTT said...

Luahan hati tak sayang sayang tapi kalau boleh elakkan daripada adanya caci makian ataupon perkataan perkataan yang keterlaluan.. :)

ir yien 9897 said...

hah betul lah yunk.
itu yang cuba yien sampaikan
dalam entry nie :)

KAMIHIDUP said...

janji takde maki oklah tu. :)

ir yien 9897 said...

KAMIHIDUP : yerp setuju :)
yang paling penting kita think positif kan :)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

blh ja luahkan kat fb, tp janji tak da kata kesat lahh. sbb kalau budak skolah, cikgu akan ambil tindakan if budak tu report kat cikgu. hehe

Abang Stalker said...

nsb baik xde fb..xdpt la nk lpskn kt status fb..**menipu byk ni!**


hahahah ;))

Zabid9897 said...

Selalulah buat entry yg mcm ni.... sudah matang adik ku ini..... (",) Utk yg selalu buat status kat FB yg bengang2 tu.... teruskan jer... CUMA jgn cerita masaalah rumah tangga kat status FB..... Ingatlah DUNIA DAH NAK KIAMAT (,")

abglan said...

He he.. nak meluahkan kat kawan... takde. Klau kat FB kira main tembak je lah... janji release