Monday, July 18, 2011

Wanita paling Matang, Wanita yang Putus Cinta

wanita paling matang, bila putus cinta..
sbb dia akan tahu siape diri dia dan sedar tentang realiti..
sapa pernah putus cinta!!??,
join my club,bertempat di Tasik Cempak Bangi"tipu"
Ramai tak yang pernah merasa makan hingus sendiri,
mesti ramai yang pernah,"time kecik2"
kalau cakap tak "dia tipu" huhu,
hingus rasa apa?? masin kan,!!!
So putus cinta tu masa kita hingusan jerk..
kan sedap rasa masin, lepas pernah merasa hingus tu,
baru kita pandai menilai diri kita sendiri,
apa yang kita lakukan sebelum ini
ada hikmah di sebalik nyer seperti
entry yien sebelum nie Sini,
"Tuhan sengaja Menemukan kita dengan Orang yang salah"
So.. sapa yang tak pernah putus cinta,
makna dia masih makan hingus sendir"ops joke"
So jangan lah korang kecewa IF
bf kekejaman korang tak dapat terima
korang seadanya "sengal minta clash,di sebabkan ada awek lain"
Korang akan menjadi lebih matang bila
dapat menilai baik dan buruk n
harap lepas korang clash,
jangan jadi seperti entry yien di Sini,
supaya laki korang akan menyesal sampai nak buat mogok,
"SILA BAGI SAYA JILAT LUDAH SAYA BALIK"
Actly yien pernah bertanya kat kawan yien,
korang semua dah rasa perasaan clash kan,
kenapa lah korang sedih sangat,releks lah,..
"Ayat time yien hingusan"..
Yelah time tu rasa yakin nak mampus,yg bf yien tu takkan minta clash lah ngn yien,coz keyakinan dari bff yien yang mengatakan,bf yien tu sangat baik dan amat menyayangi yien sangat-sangat "konon lah"

But after yien bongkak dan takbur, dua bulan tu,ketibaan giliran yien merasa Clash..hah!!
"macam tak percaya ada orang minta clash"
Kerana Mulut Badan Binasa .
 Tapi alhamdulilah yien kuat "kot",
menangis selama 2 hari jer.,
then muhasabah diri,dapat supporter dari family and friend..
Pegang kata semangat.
  1. Buat apa aku nak nangis ,sedangkan jantan tu sedang berketawa dengan awek baru,
  2. Buat apa aku nak kenang,sedangkan dia sedang berseronok karoke dengan awek baru,
  3. Buat apa aku nak membazir air mata,sedangkan allah memerlukan air mata aku untuk keinsafan diri aku,
  4. Buat apa aku tak makan,sedangkan dia sedap2 makan fish and chikken dengan awek baru dia
Insyallah bila kita redha dengan tentuan allah,
ada yang terbaik untuk allah hadiah kan kepada kita..

wah2 yien nak azan kan orang pula!!

Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

36 comments:

mOoN said...

4 kali jatuh cinta...cinta pertama adalah cinta pertama,, kedua dan ketiga addalah cinta yang menyakitkan...xtau kenapa diorang kata cinta tapi sebenarnya tak pon!!

dan yang keempat adalah cinta yang abadi..insyaALLAH...semoga moon ngan mr.hubby kekal selamanya... amin... :)

ir yien 9897 said...

insyaallh,yien doa kan moon kekal hinggga akhir hayat.. wah moon dah terlbih matang... :)

kotak bulat said...

suka jai..hehhehe..
pengalaman dlm bercinta jd kita matang..ni kb setuju.. :)
tuhan tak pernah temukan kita dengan orang yang salah.. setiap apa yg kita lalui tu ada hikmahnya dan bukan pertemuan yang sia-sia.. :)

ir yien 9897 said...

K.B :
Eh2 jai yien nyer.jangan rampas..huhuhu

yerp.. matang dari segala aspek :)

Isteri Encek Bard said...

betul tu dik.. bila putus cinta ia lebih mematang kana fikiran akak... akak bersyukur sangat Allah turunkan hujan batu untuk akak yang sakit rupa-rupanya DIA nak bagi akak pelangi yang sangat indah... bila kita putus jgn terlalu bersedih sebaliknya bersyyukur, kerana Allah mahu kurniakan kita orang yg lagi baik dari sebelumnya

UyaRayza said...

uya pnah buat org jilat ludah die sendiri hehehe..mmg puas hati hehehe

ubi said...

lelaki pun tambah mtg bile putus cinta..bkn pmpn je,belev me..we all human..:)

ir yien 9897 said...

I.E.B : congrate akk :)
yien doa kan akk terus kekal bahagia with ur husband :)

UyaRayza : menyesal tak sudah, kita juga menjadi lebih matang :)

ir yien 9897 said...

ubi : ish tak setuju..heehe sebab laki yan gminta putus.. :p

Ieka Luvika said...

wah! tu dia tuu...
tp xpela kn, yien cyg ni tgh berbahagia kn :)

jap2, adekah akak x matang sebab xpnh pts cinta? *curious* huu

ir yien 9897 said...

Ieka Luvika:

hahahha..
bahgia dengan kehadiran akk yang menceriakan..
huhuhu

eh2 tak2 akk cuma makan hingus sendiri jerk..ops joke...hahahah

toblerone said...

betol3.. yg paling besh bile serahkan sepenuh hati kita pada Allah, bercinta dengan Allah :)

ir yien 9897 said...

yerp setuju.. :)
allah segalanya, mengadu sahaja pada allah :)

♥ adlin roshaida ♥ said...

wohoooo setuju gila. dari situ kita dapat tau mana betul mana salah. am i right? :) btw adi putra handsome kudd. haha

rara pinkmafia said...

betul tu,anggap lah Allah sengaja menemukan kite dgn insan yg salah krn hendak siruh kite mencari lagi yg betul2 serasi.

ir yien 9897 said...

adlin : haha.. adi putra sangat hensermmm.. :)

rara : betul kak rara, kita kena rehda dengan tentuan dia :)

cik Dil said...

dear, suka sgt entry ni..betul, wat pe nk bsedih dgn org yg x hrgai kita kn? maybe Allah nak bg kita psngn yg lebih baik bbnding org yg x tau hrgai kita tu..U derve to get the better one..^^

kita geng single..jom sepp tangan..hehe

ir yien 9897 said...

cik Dil : hahaha.. single but not available :)

tamlegend said...

jgn salahkan laki je...pompuan pun ada gak y minta clash...y jenis mata duitan tak reti bersyukur...hehehe...believe it..coz i already get thrgh it..pain..but...huhu...ckup2 la tu...sedih2 kat blog org lak...hehehe

mizzkechique said...

xyah terlalu kecewa bl putus cinta sbb biasanya akan ada yg lbh baik selepas dia.. percayala.. =)

tamlegend said...

pengalaman tu semua dah tertulis kat dlm blog...hehe..

ir yien 9897 said...

tamlegend : ada lagi ker wanita duitan kat cni??? zaman dah maju..insyallah dah takda :)

mizzkechique:
yerp tak nak nangis2 buang masa..
bina idup baru :)

bunga said...

yang penting jangan terlalu cintakan seseorang.baru xkecewa sangat..

tamlegend said...

hehehe...byknya komen...aku tak reti nak jawab ape...sihir tu tak tau la..ade ke tak..mungkin andaian aku aje kot...mekasih baca entri yang lepas2...apa y boleh blajo, amik la buat amalan...aku dgn Cinta dah 2tahun lebih...hehehe...nanti cerita pasal tu aku cerita lain kali ek...ade je cternya...insyaAllah akan dikongsikan...


ps: ada lg la cik yien...aku dah jumpa dah...

Enuni Hanim said...

Hye, nk tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hijab-intrend blogshop.

Kami ada menjual shawls yg superb cantik. The latest one is, custom made shawls yg memang cantik dan berkualiti tinggi! Pembelian lebih dari 2 akan diberi discounts yang memang memuaskan! (: Btw, thanks yaw.

tamlegend said...

jgn dengar cakap bf...dengar cakap suami...hehehe

zuwaidah said...

kalau sayang seseorang biar berpada2, even suami sendiri pun kerana mereka tu semuanya pinjaman sementara saja. Cinta dan sayangi ALLAH akan lebih mendekatkan diriNya pada kita. syukur kerana break masa tengah bercinta, kalau break dah berkawin lagi parah kan.

ir yien 9897 said...

tamlegend :
hehehe yien dengar cakap bf yang bakal menjadi future husband :)


zuwaidah : yerp setuju akk, cinta pada manusia takkan kekal lama.. cinta pada allah selamanya :)

tamlegend said...

pandai2 la yien mengurus cinta yer...

Freaky said...

alamak, freaky baru 2 kali putus cinta =_=

Ms Z said...

baru 1st time clash pastu rasa cm nak reject org je memanjang. huu

ir yien 9897 said...

tamlegand : TQ :)

Freaky : menjadi lebih matang

Ms Z : jangan terlalu jual mahal yunk, kita kena bina hidup baru :)

Lea IsNaw! said...

memang sakit putus cinta neh

tapi x serik nak bercinta lagi! hehe

Wani said...

mmng btul tu...klu xrse pahit xkan dpt rse yg mnis...cm buah, mude2 pahit..dh lame2 dh msk bru manis..hehe..chaiyok20x....

Qamaruls said...

tak tak!.. saye lelaki setia. huhu

Abang Stalker said...

lelaki yg berjaya menahan kentut dan sendawa adalh lelaki yg matang.



hahaha.. ;)) ady putra x dpt menahan kentutnya.begitu jgk aaron aziz.