Sunday, July 24, 2011

Apa Perasaan Buat Kenduri Tak Ramai Yang Pergi !!!

Ramainyer Tak Datang Kenduri "Dalam Pic"

Tidak kiro lah kenduri apa sekalipun,
if korang buat kenduri,
mengharapkan seribu,sejuta orang yg datang,
but perasaan tu hampeh bila sekecil sesemut jer yang datang.
OMG sangat sedih mehhh...

Owhhh... korang taknak datang kenduri aku
Esok Lusa aku taknak datang kenduri ko !!!

Siap buat nota,
senarai nama2 yang tak hadir majlis @ kenduri..
hahahaaaha..

Kelebihan BLOG & Facebook
boleh memberi info dengan  sangat pantas


"SILA HADIR MAJLIS SAYA YERH KAWAN2. "

jawapan dari  kawan :
  • Tak nak pergi kalau tak dapat Kad
  • Tak nak pergi kalau tak face to face
  • Tak nak pergi kalau sekadar hantar wakil..

wah sangat gila lah kalau ramai kawan kita jenis ni,
memang 24 jam lah tak dapat buat kerja lain.. !!!

Tapi apa kejadah nya kalau jadi seperti ini??
Hukum makan kenduri tanpa jemputan

Tidak boleh makan kenduri jika tidak dijemput datang.
Yang boleh kita pergi tempat yang tidak jemput makan
tapi kita bagi duit ialah restoren atau kedai2 makan.

Apabila berkaitan dengan kenduri maka hanya orang yang dijemput oleh tuan rumah sahaja yang boleh datang kenduri tersebut. Kerna itulah ulama’ menyatakan dalam kitab feqah, barangsiapa yang membawa kawan yang tidak dijemput maka hendaklah meminta izin daripada tuan rumah supaya kawan yang tidak dijemput itu dapat makan. Sekiranya tuan rumah tidak izinkan maka tidak boleh makan

So better kiter invite dekat BLOG & FB,
Ramai yang boleh datang :)
Terima K♥sih Melih♥t dan Memb♥c♥ Blog ir yien

18 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

nak bawak kawan kena mintak izin ek?1st time tau...tapi segan la plak nak g kenduri sorg2...

kotak bulat said...

kalau kwn rapat tu, mmg tak mnis la kalau setakat wat event kat fb ajk semua kawn kan.. tak slh rasanya ringankn mulut ajak, anta sms pun da ok

ir yien 9897 said...

K.B :

eh2 tapi yunk, kalau semua kawan kita ada yang anggp kita kawan karip,
nanti ada yang terasa lak..

fiq. said...

agak terasa hati jugaklah kaalu member tak datang kenduri kita, walaupon satu kg, hurm,,, tataulah kalau ada hal lain, at least telifon pon takpe, tapi xdelah sampai nak berdendam sangat =D

Moga dapat petunjuk

Hiddy Asri said...

Entri ni bagus, kemas!

ir yien 9897 said...

fiq : huhu sangat kecewa kan..
yerlah yunk,tak sampai berdenadam, tapi gurau2 manja jerk :)

Hiddy Asri : TQ :)

ezzu said...

rmai yg dijemput tp yg dtgnye cuma cikit jer...mesti rasa sedihkn..hehe

ir yien 9897 said...

sangat sedih meh..even tak kena pada batang idung sendiri, bg makan percuma pun ramai olang yg taknak kan..

AfiekJibril said...

betol2..mmg sedih kalo ramai tak dtg...ada masa perhimpunan ehem2 haritu...ada la org buat kenduri kahwin hari sabtu...kesian ramai org tak dpt dtg...tp tak pe sbb halangan..tp mmg sedih la kan...
kalo jemput guna blog...hrmm mmg ramai lah yg dtg..haha

cheqwa said...

aah,baik invite kat fb.boleh invite suma :D

BeloG MTT said...

Kenduri Yien nanti MTT nak datang,jangan lupa jempot ! Hehe :)

IMANSHAH said...

wajib hadir jemputan kenduri

Biha Petom said...

bile ade fb n blog, lame2 kad kenduri pn akn diwujudkn scara on9 je agk nye, haha..jimat pon jimat, :)

ir yien 9897 said...

Biha :
hahaha..jimat kos kan.. :)
setuju2

SoLy SoLicious said...

sy kahwin, awak wajib dtg....hahahaha... gelak jahat ~

amir aizat said...

yeah jimat kos! kah3

AnAk dEneSor said...

toi 2 seday klo kenduri xde org dtg..

toi2 wat manyak2 notis bru org tau..hihi

Abang Stalker said...

byknya kerusi kosong ==' knp la org skrg ni bsr hati sgt.xkn la nk face to face jmp tuk jemput.sekurg2nya da klu dgr kbr angin jemputan menjemput sume org tu kn da kata sume org so dtg la kn.


x ske org bsr hati sgt..bsr hati prkr baik x pe,ni bsr hati ego.x ske!